Inaktiv platsannons

Liseberg söker tillgänglighetsspecialist i Göteborg

Om tjänsten

Liseberg söker tillgänglighetsspecialist
Funktion Inköp & Hållbarhet, Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Liseberg strävar efter en stor bredd i parkens utbud och vill erbjuda en god service och tillgänglighet för så många som möjligt. Tillgänglighet för Liseberg handlar om att alla ska känna sig välkomna och att alla ska få en fantastisk upplevelse under sitt besök. Nu stärker vi vårt tillgänglighetsarbete genom att utöka vår hållbarhetsorganisation med en tillgänglighetsspecialist.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Som tillgänglighetsspecialist ansvarar du för att driva, samordna och utveckla Lisebergs tillgänglighetsarbete. Tjänsten är ny och i ett första steg behöver nuläget kartläggas med utredningar och analyser i syfte att ta fram förslag till strategi och insatser, både på kort och lång sikt.

Du ansvarar för att initiera, genomföra och slutföra olika arbetsuppgifter och projekt inom tillgänglighetsområdet, självständigt och tillsammans med andra.

Du ger råd och avlastar chefer och andra i organisationen genom din sakkunskap och du arbetar målinriktat för att höja kompetens och engagemang.

Omvärldsbevakning, deltagande i relevanta nätverk och samråd/dialog med relevanta organisationer ingår också i dina arbetsuppgifter. Tillsammans med hållbarhetschefen representerar du Liseberg gentemot ägarna Göteborgs stad och andra intressenter i tillgänglighetsfrågor.

Organisatoriskt tillhör du Lisebergs funktion Inköp & Hållbarhet och du rapporterar till Hållbarhetschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, TIL2 utbildning (sakkunnig tillgänglighet) och minst 2 års erfarenhet av tillgänglighetsarbete i ett brett perspektiv - strategiskt och operativt. Du har ett stort engagemang och intresse för tillgänglighetsfrågor. Du har ett praktiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Då du kommer att ansvara för att driva, samordna och utveckla Lisebergs tillgänglighetsarbete behöver du ha erfarenhet av att göra utredningar, analyser och ta fram förslag till strategier för tillgänglighetsarbete. Du ska kunna föreslå och administrera digitala verktyg som Liseberg eventuellt behöver för att kommunicera tillgänglighet, identifiera enkelt avhjälpt hinder eller liknande samt ha erfarenhet av att utbilda inom tillgänglighet.

Du arbetar strukturerat, målinriktat och är ansvarstagande med ett starkt eget driv. Du är nyfiken, lyhörd och intresserad av att stötta andra. Du är också trygg i rollen som specialist och sakkunnig.

Du har goda kunskaper om relevanta lagar och andra krav samt kompetens avseende universell utformning, olika funktionsnedsättningar och dess behov.

Du kan kommunicera på alla nivåer och till olika målgrupper och är van att ta fram olika typer av kommunikationsmaterial, som t ex informationsmaterial (text och rörligt). Du har förmågan att hantera klagomål och myndighetskommunikation, och uttrycker dig väl på svenska och engelska.

Publicerad den

23-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej