Inaktiv platsannons

Datalagerutvecklare i Solna

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Datalagerutvecklare

Sökes till Solna

Peab söker nu en Enterprise data warehouse-utvecklare som ska arbeta med att vidareutveckla och förvalta Peabs datalager för statistik och utvärdering, dvs. koncernens data warehouse-miljö. Vi kan nu erbjuda en unik möjlighet för rätt person att komma in som utvecklare i ett av våra viktigaste helhetsåtaganden inom Datawarehousing. Du blir en viktig spelare i ett seniort team med duktiga DW-utvecklare och får vara med att lyfta bolagets Enterprise Data Warehouse till nya nivåer.

Om rollen

Peab koncernens datalager består av Snowflake i en Azuremiljö samt Matillion som ETL verktyg. Detta är en ren analysplattform och byggs upp för det specifika ändamålet. Datalagret utvecklas och förvaltas i en sammanhållen grupp som består av personer med både IT- och verksamhetsbakgrund på analysavdelningen.

Som datalagerutvecklare kommer du att arbeta med både större och mindre initiativ och projekt från behovsanalys, utveckling och test till implementering. Du utvecklar, driftsätter och förvaltar lösningar för BI/Data warehouse. Du kommer dessutom analysera, designa och implementera ETL flöden för att säkerställa god prestanda, spårbarhet och säkerhet.

Din roll blir att tillsammans med övriga teamet utveckla och förvalta vårt DW. Du blir en del av ett team med gedigen teknisk kompetens och god systemkännedom som i många år levererat nya delsystem till en mycket nöjd kund. Du och teamets övriga tekniska experter jobbar nära olika delar av verksamheten hos kunden för att kravställa och skapa tillgång till data genom hela flödet från landing DB till EDW och vidare till data marts. Ni importerar datakällor och arbetar fram lösningsförslag och tidsuppskattningar.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en eftergymnasial akademisk utbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av flera olika moderna ramverk och utvecklarverktyg för ETL/ELT-flöden, Databaser, Data Warehouse, DataLake, Datamodellering och DevOps. Det är viktigt att du har förståelse för olika typer av tvingande regelverk och affärslogik som är relevanta för våra kunders verksamheter. Har du dessutom erfarenhet olika typer av teststrategier och god vana av att arbeta med agila metoder så är det ett plus. Slutligen skall du behärska affärsmässig svenska och engelska i både tal och skrift.

Du har kunskap inom några av följande tekniska plattformar, lösningsmönster och verktyg:

  • Mycket goda kunskaper gällande ETL/data warehouse utveckling
  • Goda kunskaper i SQL-utveckling/kodning
  • Erfarenhet av informations – och datamodellering för datalager
  • Erfarenhet av kravställning av datafångst i datalagerinitiativ
  • Erfarenhet av cloudmiljöer såsom Azure, AWS, Google

Meriterande kvalifikationer:

  • Devops, Git etc
  • Matillion, Snowflake, Azure
  • Erfarenhet av visualiseringsverktyg såsom Microsoft PowerBI
  • Machine Learning i Python

Personliga egenskaper

Som person är du serviceinriktad, har ett positivt förhållningssätt, är analytisk och införskaffar relevant information eller kunskap när det behövs. Du är prestigelös, självständig och van vid att driva dina egna arbetsuppgifter samt ta ansvar för ditt arbete. Vidare ser vi att du är kommunikativ och har god förmåga att samverka med kravställare och arbeta i team.

Peab har i denna rekrytering valt att samarbeta med Awexia Executive Search. Alla frågor avseende tjänsten hänvisas till Fredrik Hammarwall, Managing Partner och ansvarig rekryteringskonsult via mail fredrik.hammarwall@awexia.com alternativt telefon +46 76 318 36 06 eller Senior Associate Merima Hadzimesic som du når via mail merima.hadzimesic@awexia.com alternativt telefon +46 76 774 36 06.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Sista ansökningsdag 2022-05-15

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)