Inaktiv platsannons

Sustainability Business Partner i Göteborg

Om tjänsten

Sustainability Business Partner

Svenska Mässan har nära hundra års erfarenhet av affärsutvecklande mötesskapande. Vi vill vara arenan för goda möten som skapar förutsättningar för att utveckla idéer och framtida affärer. Mässportföljen består av ett 30-tal egna varumärken jämte uppdragsmässor, som riktar sig till ett brett spektrum av branscher. Portföljen är i ständig utveckling för att möta våra kunders olika behov. Med ledande kompetens, gedigen erfarenhet och stor kapacitet skapar vi arenor för goda affärsmöjligheter på vår unika anläggning i stadens hjärta. Vår ambition är att vara våra kunders mest affärsskapande partner.
Svenska Mässan är en del av Svenska Mässan Gothia Towers.

Vill du vara med och bidra till framtidens mest attraktiva och hållbara mötesplats?

Just nu söker vi dig som vill arbeta med hållbarhet i rollen som Sustainability Business Partner hos oss på Svenska Mässan Gothia Towers.

Hållbarhet är ett affärsstrategiskt prioriterat område som genomsyrar hela vår verksamhet och arbetet bedrivs främst via fyra fokusområden: Cirkulära resurser, Hållbara möten, Hållbara val samt Relationer och hälsa. Samtliga fokusområden har tydliga förankringar i Agenda 2030. Ansvaret för fokusområdena ligger på representanter från verksamheten och genom ett centralt hållbarhetsforum sätter vi mål och initierar aktiviteter för att föra vårt hållbarhetsarbete framåt med ambitionen att välkomna gäster och besökare till en hållbar helhetsupplevelse. Vi är på en spännande resa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Sustainability Business Partner hos oss får du en nyckelroll i det koncernövergripande arbetet för att skapa en hållbar mötesplats. Ditt primära uppdrag är att leda och koordinera övergripande processer och målstyrning, samt uppföljning och rapportering av hållbarhetsdata, exempelvis till hållbarhetsrapporten. Du får dessutom supportera interna funktioner, primärt kopplat till våra fokusområden, så att verksamhetens målsättningar, aktiviteter och uppföljning driver arbetet framåt och skapar hållbar lönsamhet. Ditt uppdrag inkluderar även att ombesörja så att vi upprätthåller vårt ledningssystem, möter lagkrav och efterlevnad av regelverk så som UN Global Compact. Vi har sex år i rad varit ISO 20121-certifierade och våra fastigheter är certifierade enligt BREEAM. Din roll är självständig men med många kontaktytor, både internt och i samverkan med relevanta leverantörer och samarbetspartners.  

Din bakgrund
Vi vill gärna komma i kontakt med dig som har några års erfarenhet av hållbarhetsarbete och som har en relevant högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller hållbarhetscontrolling. Vi tror att du idag har en roll där hållbarhet är en central del i ditt uppdrag. Säkert har du erfarenhet av att hantera data och hållbarhetsindikatorer, beräkna klimatpåverkan och arbete med kvalitetsuppföljning. Att följa och tillämpa lagstiftning kring hållbarhet, är en naturlig del för dig. Du uppskattar och har erfarenhet av att arbeta på såväl en strategisk, taktisk nivå med att planera och målstyra arbetet, lika mycket som att delta i det dagliga operativa arbetet. Har du erfarenhet från ett större tjänsteföretag eller besöksnäringen, ser vi det som en fördel.  

Som person är du driven, tar initiativ och är ansvarstagande. Du vågar tänka nytt, har högt engagemang och ett positivt mindset. Genom ditt proaktiva och konsultativa förhållningssätt, samt din starka sociala och kommunikativa förmåga driver du förbättringsarbete på ett ödmjukt, inspirerande och pedagogiskt sätt. Dessa egenskaper gör också att du har lätt för att skapa goda och professionella relationer på alla nivåer i organisationen. Du rapporterar till Kommunikationsdirektören som är en del av koncernledningen.  

Vill du bli en av oss?
Skicka in ditt CV och personliga brev redan idag. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdag för annonsen.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Restaurang | Heltidsjobb (förstajobb)