Inaktiv platsannons

Elkraftsingenjörer Industri i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder inom elkraftsområdet i ett betydande antal uppdrag som utvecklar elnätmarknaden i Sverige? Sweco erbjuder teknisk spetskompetens och har tillsammans med våra kollegor i andra europeiska länder även ett ökat antal multinationella åtaganden. Swecos energikonsulter söker nu dig som har erfarenhet av att arbeta med elkraft inom industrin och som värdesätter att ha roligt på jobbet!

Just nu stärker vi vår kunniga elkraftsgrupp till några av våra orter i norr; Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå.

Varför jobba hos oss?
I allt större utsträckning ser vi behovet av ett nytt, modernt och smart elnät i energibranschen i hela norra Europa.

Våra svenska elnät och kraftförsörjningsanläggningar genomgår en helhetsöversyn för att kunna möta framtidens behov. Den ökade kapacitetsbristen i våra nät kräver en ökad innovationsförmåga hos våra konsulter. Elektrifieringen ska lösa många av utmaningarna mot ett CO2-fritt samhälle. Energiproduktion från solceller, vindkraft, laddinfrastruktur, elvägar, datahallar och energilager är en del av framtidens komponenter i det moderna elnätet. För att effektivt kunna optimera framtidens elnät kommer de digitala verktygen bli ett krav.

Sweco erbjuder teknisk spetskompetens, från ax till limpa, när det gäller elproduktion, distribution och stationer för alla spänningsnivåer. Sweco är involverade i ett betydande antal uppdrag som utvecklar elnätmarknaden i Sverige. Sweco i Sverige har tillsammans med våra kollegor i andra europeiska länder även ett ökat antal multinationella åtaganden. Genom vår erfarenhet och starka lokala marknadsnärvaro är vi delaktiga ända ifrån en inledande bedömning till att projektet är slutfört för våra kunder.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet! 

Din framtida roll
Du kommer utföra uppdrag i stora industri-och fastighetsprojekt och i huvudsak projektering av kraftanläggningar, ställverk & mottagningsstationer, reservkraft/UPS främst inom industriprojekt hos fastighetsbolag, nätbolag, värmekraftbolag, reningsverk och vattenverk.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Genomföra förstudier och utredningar. Ta fram förfrågningsunderlag och stöd i upphandlingar.
  • Utföra beräkningar, analyser och CAD konstruktion.
  • Verka som uppdragsledare alt. projektledare i projekt.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

  • Arbetat minst 7 år inom elkraft för industrin.
  • Erfarenhet inom låg- och mellanspänning i såsom ställverk, motordrifter, drivsystem, elkonstruktion och Elinstallation.
  • Tidigare arbetsuppgifter som bland annat har omfattat konstruktion, planering, inköp eller projekterings-, montage- och utcheckningsledning.
  • Tidigare erfarenhet av CAD-verktyg och projektering i databasverktyg är meriterande. Du har god datorvana och kunskaper i MS Office-paketet.
  • Goda språkkunskaper inom svenska och engelska och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift. Språkkunskaper inom andra språk är meriterande.

Vem är du?
För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du är en person med en väl utvecklad social kompetens och som tycker att mötet med andra människor är både spännande och stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen. Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter då du på sikt kan få ta ansvar för större och mer komplexa uppdrag vilket innebär eget kundansvar, budgetansvar samt personalansvar i projekt.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej