Inaktiv platsannons

Processdesigner VA-Anläggningar i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

VA-branschen är i stort behov av utveckling och förnyelse! Vill du vara med oss och bidra? Just nu stärker vi vårt kunniga processingenjörsteam inom vatten- och avloppsteknik till några av våra orter i norr;  Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå. Din chef utgår från kontoret i Sundsvall men du kan utgå från något av Swecos övriga kontor.

Varför jobba hos oss?

Arbetet som konsult innebär över tid ett stort kontaktnät med ett affärsmässigt ansvar för att utveckla kundrelationer. I vårt regionala nätverk kommer du få möjlighet att fortsätta utveckla dig i nära samarbete med hela regionens team av processingenjörer. Som konsult på Sweco kommer du arbeta tillsammans med 800 medarbetare som är specialiserade på vatten- och miljöteknik. Du erbjuds ett utvecklande och flexibelt arbete, där din drivkraft blir en viktig pusselbit i vårt härliga team i norr.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Din framtida roll 

Som processdesigner kommer du att arbeta med att analysera, identifiera, designa och optimera olika processer – främst inom renvattenberedning, avloppsvattenrening och slambehandling. Ditt jobb blir att utifrån kundens förutsättningar utreda och föreslå behandlingsalternativ. Dina föreslagna lösningar utgör också grunden för våra projektörers arbete.

Du kommer även att arbeta nära våra projektledare som driver multidisciplinära anläggningsprojekt inom VA-sektorn, där din roll blir att bidra med processkunnande i detaljprojekteringen.

Dina erfarenheter

Du har relevant utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå inom kemiteknik, bioteknik, miljö och vatten, maskinteknik, samhällsteknik eller liknande.

Du har även några års erfarenhet med arbete inom processindustrin eller den kommunala VA-sektorn, alternativt redan provat på rollen som konsult.

Vem är du?

Som person är du en självgående, nyfiken och ansvarstagande lagspelare. Eftersom arbetet som konsult innebär många kontakter med våra kunder tror vi att du är en kommunikativ person som är aktiv i dialog med såväl kollegor som kunder. Vi värdesätter goda ledaregenskaper såsom din affärsmässighet, förmåga att jobba i team och att kommunicera med andra på ett prestigelöst sätt. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och brinna för att hitta de bästa lösningarna för våra kunder. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

För rollen som processdesigner bör du ha ett intresse för gränslandet mellan kemi, bioteknik och maskinell utrustning. Beräkningar, analytiskt tänkande och problemlösning med kollegor för kundens bästa kommer att bli din vardag.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

24-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej