Inaktiv platsannons

Byggledare inom stam- och regionnät i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du bevaka våra kunders intressen i entreprenadfasen och samtidigt ha den unika möjligheten till senior vägledning och mentorskap? Trivs du med en tydlig rollbeskrivning och ett coachande ledarskap? Swecos energikonsulter söker dig med relevant utbildning eller erfarenhet från entreprenadarbete inom antingen mark och betong, stål eller luftledning och som vill fördjupa dig i stam- och regionnätsbyggnation.

Just nu stärker vi vår kunniga enhet Transmission till några av våra orter i norr; Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå. Din chef utgår från kontoret i Umeå men du kan utgå från någon av Swecos övriga kontor.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Vi vill ge dig möjlighet att växa i vår organisation och möjlighet finns för den som vill att utvecklas mot roller som projektledare, specialist inom besiktning, kontraktsförvaltare eller gruppchef.

Din framtida roll 

I våra transmissionsgrupper jobbar du tillsammans med ett stort gäng kompetenta specialister, projektledare och konstruktörer som tillsammans och i tätt samarbete med våra kunder arbetar primärt inom infrastruktursegmentet region- och stamnätsledningar. Projekt som gruppen arbetar inom är i stor utsträckning större samhällsnyttiga kabel- och luftledningsprojekt.

Vi arbetar i gränsöverskridande team med medarbetare inom många kompetensområden och geografisk spridning över hela landet. Våra medarbetare finns främst på Swecos kontor i Stockholm, Falun, Sundsvall och Umeå. Din placeringsort anpassas efter dina önskemål, dock förutsätter arbetsuppgifterna att du förlägger din arbetstid utifrån projektens geografiska placering och kundernas önskemål.

Hos oss kommer du arbeta med varierande och spännande projekt åt våra kunder inom stam- & regionnät 40-400kV (främst luftledningar). Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Granska och dokumentera entreprenadarbete
 • Utföra platsbesök och statusbedömningar av nya samt befintliga anläggningar
 • Vara byggherrens stöd i förhandlingar
 • Sammankalla och protokollföra byggmöten
 • Samverka med projektörer/konstruktörer inom och utanför Sweco
 • Rapportera entreprenadarbetens framdrift (i löpande dialog med byggherren)

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

 • Har en YH-utbildning som anläggningsmontör, byggledare eller motsvarande. Alternativt tidigare arbetslivserfarenhet som byggledare eller byggkontrollant inom mark, betong, stål eller luftledning.
 • Innehar B-körkort
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat som arbetsledare inom anläggnings- eller linjearbeten
 • Erfarenhet av statliga beställarorganisationer
 • Erfarenhet av praktisk tillämpning av AMA/MER alternativt genomfört eftergymnasiala juridikstudier

Vem är du?
Det viktigaste är inte vad du har gjort utan vem du är. Vi tänker oss att du är kommunikativ, lösningsinriktad och pragmatisk – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. Du är intresserad av att utvecklas och att utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att nätverka och skapa kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen.

Då arbetets karaktär kräver att man i huvudsak är stationerad på beställarens entreprenadområden runtom i landet måste du som person vara flexibel samt se det som en fördel att ligga ute under arbetsveckorna. Arbetet kommer att kräva mycket eget planerande samt resande med bil.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej