Inaktiv platsannons

Teknikansvariga VA-Processanläggningar i Sundsvall

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Just nu stärker vi vårt kunniga processingenjörsteam inom vatten- och avloppsteknik. Vi har en stor efterfrågan på våra tjänster och söker nu dig som vill ta rollen som disciplinledare / teknikansvarig inom området maskin – dricksvatten, avloppsvattenrening, pumpstationer och slamhantering. 

Din chef utgår från kontoret i Sundsvall men du kan utgå ifrån något av Swecos kontor i norr som finns i Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå.

Varför jobba hos oss? 

Vi erbjuder dig en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet – det är en förutsättning. 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Din framtida roll

Gruppen VA-Processanläggningar har idag 14 medarbetare som arbetar med processdesign och maskinutformning av dricksvattenverk och avloppsreningsverk. Gruppens arbetsområden är utredningar, förstudier, projektering, dimensionering och projektledning av processtekniska installationer inom dricksvatten- och avloppsvattenrening. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder från ett tidigt planeringsskede genom projektering och byggprocess till förvaltningsskede. 

Dina uppgifter:

 • Tekniskt ansvarig för utformning av avloppsreningsverk, vattenverk, pumpstationer, och tryckstegringsstationer
 • Leda, planera och driva projekteringen av maskininstallationer
 • Samordning och gränssnittshantering med övriga teknikdiscipliner såsom el, VVS, byggkonstruktion 
 • Ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av projekterade anläggningar
 • Utreda åtgärdsförslag
 • Kostnadskalkyler för åtgärdsförslag och projekterade anläggningar
 • Besiktningar och byggledning

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Högskole- eller universitetsexamen inom maskinteknik, väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller motsvarande
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av maskin- och rörprojektering inom VA-processanläggningar, processindustri eller energiproduktionsanläggningar
 • Bred teknisk kompetens inom anläggningsprojektering men gärna också djupare kompetens inom något teknikområde
 • Mycket goda kunskaper skriftigt och muntligt i svenska
 • Körkort B

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från konsultrollen
 • Kunskap inom VA-process
 • Erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och BAS-P
 • Erfarenhet eller kunskap om el, automation och instrumentering
 • Kunskap om Maskindirektivet, Tryckkärlsdirektivet och CE-märkning
 • Minst 10 års erfarenhet inom arbete med processanläggningar

Vem är du? 

Nu söker vi dig som har rätt kompetens och vill vara tekniskt ansvarig och leda maskinprojekteringen av små och stora projekt för om- och nybyggnad av avloppsreningsverk och vattenverk.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med kunden och övriga teknikdiscipliner samt bidra med att marknadsföra våra tjänster. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, att naturligt att engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Du tycker det är roligt att bygga goda relationer med kunder, samarbetspartners och kollegor. För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du är en person med en väl utvecklad social kompetens.

Vi tänker att du är engagerad, kommunikativ och självgående. Du är också strukturerad, ansvarstagande och du driver saker från idé till målgång. Du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. 

Ansökan 

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej