Inaktiv platsannons

Ingenjörer inom kraft och övervakning i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco är involverade i ett betydande antal uppdrag som utvecklar elmarknaden i Sverige. Vi söker dig som har erfarenhet från elbranschen och som ser dig själv som en lagspelare!

Just nu stärker vi vår kunniga grupp inom kraft och övervakning och söker kontrollanläggningsingenjörer till några av våra orter i norr; Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet! 

Swecos experter inom Energi är ledande inom Norden och hjälper både företag och organisationer att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. Vi erbjuder teknisk spetskompetens, från ax till limpa, när det gäller elproduktion, distribution och stationer för alla spänningsnivåer. Sweco i Sverige har tillsammans med våra kollegor i andra europeiska länder även ett antal multinationella åtaganden.

Din framtida roll
Som kontrollanläggningsingenjör på vår avdelning är ditt tekniska fokus inom kontrollanläggningssystem som används i elkraftsanläggningar för eldistribution och industriell verksamhet. Här är exempel på arbetsuppgifter/ansvar som kan komma att ingå beroende på vilken teknisk erfarenhet du har idag:

 • Underhållsprovning av reläskydd.
 • Idrifttagning, konfigurering och provning av elanläggningar/kontrollanläggningar.
 • Felsökning och reläomställningar.
 • Arbete med fjärr- och övrig stationsutrustning.
 • Kontroll av befintliga ritningar.
 • Vid behov anta en roll som ledare för mindre projekt inom ditt teknikområde.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

 • Mycket goda kunskaper i kretsschemaläsning och detaljkonstruktion på kretsnivå.
 • Minst 7 års erfarenhet från Elbranschen.
 • Minst 2 års erfarenhet inom fjärrstyrning och övervakning av elutrustningar.
 • Minst 2 års erfarenhet av El-konstruktion i CAD-miljö.
 • Erfarenhet av RTU och PLC programmering och projektering.
 • Erfarenhet från AB, ABT och AMA är meriterande
 • Erfarenhet från entreprenadbranschen är meriterande.
 • Erfarenhet av praktiskt arbete inom området är meriterande.
 • Körkort för bil är meriterande.

Vem är du?
Då vi värnar samarbete söker vi en lagspelare och värderar personliga egenskaper högt. Som person är du drivande, nyfiken och van att ta eget ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad. Då du kommer att kommunicera med olika målgrupper vill vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

Publicerad den

28-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej