Inaktiv platsannons

Erfarna konstruktörer inom bro och anläggningskonstruktion – Flexibel placeringsort

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Vi känner ansvar och engagemang för att göra nytta i ett större sammanhang. Vi söker därför dig som är ordningsam, har öga för detaljer och trivs att arbeta i nära team. 

Hos oss på Sweco får du möjlighet att arbeta med de anläggningskonstruktioner just du brinner för samtidigt som du lägger ditt eget livspussel, därför är denna annons oberoende av ort. Vi är verksamma på flera orter och med många specialiserade team. Ansök så kopplar vi dig till rätt person och utvecklar därefter ett fungerande arbetssätt. 

Vi ser att du är ansvarstagande, strukturerad och vill skapa moderna lösningar för ett mer hållbart samhälle. Ta chansen att ansluta till vårt team så bygger vi framtiden tillsammans!

Varför jobba hos oss?

Vårt kompetensområde inom anläggningskonstruktion är brett och omfattar utredning och projektering i tidiga skeden för väg- och järnvägsplaner samt stadsplanering. Dessutom är vi med i senare skeden med både nybyggnad och underhåll samt tillbyggnad och förstärkning av befintliga anläggningar däribland broar, tunnlar och marina konstruktioner. Våra kunder är främst Trafikverket och kommuner men även privata fastighetsägare, entreprenörer m fl.

Sweco erbjuder sina kunder nytänkande och moderna lösningar vilket speglar Swecos kultur och det interna arbetet. Vi ser att vår bransch utvecklas, och vi med den. Därför arbetar vi aktivt med parametrisk design i såväl enskilda unika projekt som mer generella, automatiserade, projekt. Som anställd på Sweco har du möjligheter att bygga upp ett nationellt, såväl som internationellt, nätverk inom parametrisk design eller något annat område som du brinner för.

Vi brinner för kommunikation och att sprida kunskap till våra kunder, så att resultatet blir en produkt vi båda är stolta över. Kunder kommer till oss för de vet att vi kan lösa deras problem och utmana dem i sin vardag. Vi är ett kunskapsföretag som lever på vår kompetens. Därför är vår arbetsmiljö, kreativitet och hur vi ständigt lär oss av varandra en nyckel.

Vårt arbetssätt är tekniköverskridande genom de multidisciplinära uppdrag vi utför tillsammans med kollegor inom b.la. miljö, arkitektur, väg- och järnväg, geoteknik, mm. Detta gör att vi erbjuder en nivå av helhet och bredd som är ovanlig i branschen. Som följd klarar vi att tackla större projekt, smidigt lösa oväntade problem samt ligga steget före genom att förebygga tänkbara problem.

Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Vi driver bland annat utvecklingsprojekt för att effektivisera våra arbetssätt och för att främja innovation och digitalisering. Hos oss får du arbeta med trevliga kollegor inom hela erfarenhetsspektrat, kollegor som är ditt bollplank i komplexa frågeställningar och som kommer med nya infallsvinklar.

Hos Sweco blir du alltså en del av en gemenskap. Det är i våra relationer till varandra och till våra kunder vi hittar styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi vill inte att geografiska begränsningar ska styra ditt val av arbetsplats och arbetsuppgifter. Vårt digitala arbetssätt erbjuder flexibla lösningar så att du ska kunna skräddarsy din egen vardag för att få just ditt livspussel att fungera. Hos oss är det viktigt att jobbet speglar ditt intresse och att det passar med dina vardagsrutiner, för att du ska trivas och ha kul på jobbet!

Dina framtida roll

Som konstruktör hos oss på Sweco har du möjlighet att arbeta med små, medelstora och stora uppdrag, både i tätorts- och landsbygdsmiljö. Projekten omfattar hela eller delar av processen från tidiga skeden med utredningar och systemhandlingar till senare skeden med förfrågningsunderlag samt bygghandlingar. 

Som konstruktör arbetar du med befintliga såsom nya anläggningskonstruktioner. Du gör ingenjörsmässiga antaganden och verifierar dessa via resonemang och dialog. Du arbetar med framtagande av beräkningar samt granskning av kollegors. Du är nyfiken och vill utforska nya digitala arbetssätt där bland annat beräkning och modellering sker i samklang.

Dina erfarenheter

Vi tror att du har:

  • En utbildningsbakgrund som högskoleingenjör eller civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad eller likvärdig utbildning.
  • Minst 7 års arbetslivserfarenhet från beräknings- och konstruktionsarbete inom infrastruktur- och anläggningsbranschen.

Vem är du?

Vi värdesätter följande egenskaper:

  • Utåtriktat, strukturerat samt drivande arbetssätt, förmåga att organisera/prioritera arbete
  • Kommunikativ, ansvarstagande och god samarbetsförmåga

Ditt arbete på Sweco kommer att innebära arbete med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som brinner för att utvecklas och utveckla andra.

Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

05-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
bro
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Bro