Inaktiv platsannons

Kraftledningskonstruktörer i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Det händer mycket inom den svenska energibranschen med stora satsningar på ny- och reinvesteringar i elnätet. Om du vill ha ett jobb som gör skillnad, är nyfiken på att utvecklas inom en växande bransch och vill arbeta med att utveckla framtidens stam- & regionnätsledningar kan det vara dig vi söker.

Just nu stärker vi vår kunniga enhet transmission till några av våra orter i norr; Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå. Din chef utgår från kontoret i Umeå men du kan utgå ifrån någon av Swecos övriga kontor.

Varför jobba hos oss?
Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med ett stort gäng kompetenta och stöttande kollegor som brinner för det de gör och innehar erkänd expertis inom området kraftledningar. Vi är ett gäng med stor mångfald som värdesätter allas olikheter samtidigt som vi har en sammansvetsad och resultatinriktad atmosfär. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet – det är en förutsättning.

Tanken är att du ska vidareutvecklas i denna roll och i framtiden kunna gå vidare mot tjänster som projektledare alternativt teknisk specialist.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Din framtida roll 
Hos oss kommer du arbeta med varierande och spännande projekt åt våra kunder inom stam- & regionnät 40-400kV (luftledningar). Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Mekanisk dimensionering av kraftledningsstolpar av stål
  • Mekanisk dimensionering av kraftledningsfundament i betong
  • Modellering och framtagning av montage- och tillverkningsritningar
  • Samverka med projektörer/konstruktörer inom och utanför Sweco
  • I arbetet ingår även att medverka vid olika möten som planeringsmöten, kundmöten etc

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

  • Har en högskoleingenjörsutbildning eller civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad, bygg, maskinteknik eller motsvarande
  • Vi ser helst att du har ett antal års arbetslivserfarenhet med stålkonstruktioner och/eller betongkonstruktioner

Det är meriterande om du:

  • Tidigare har erfarenhet från konsultbranschen
  • Har erfarenhet av fackverkskonstruktioner
  • Har erfarenhet av 3D modellering (ex. Tekla)

Vem är du?
Du har en väl utvecklad social kompetens, är kommunikativ och har god samarbetsförmåga – egenskaper som vi ser som avgörande då flera arbetsuppgifter görs i samråd med kollegor och externa aktörer. Som person är du strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete samt ta egna initiativ. Vi ser gärna att du trivs med att etablera kundkontakter och har ett affärsmässigt tänk.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

28-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej