Inaktiv platsannons

Kraftledningsprojektörer i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Det händer mycket inom den svenska energibranschen med stora satsningar på ny- och reinvesteringar i elnätet. Är du nyfiken på att utvecklas inom en växande bransch och vill arbeta med att utveckla framtidens stam- & regionnätsledningar? Vi växer och söker nu kraftledningsprojektörer som vill vara med på vår fortsatta resa fram. 

Just nu stärker vi vår kunniga enhet transmission till några av våra orter i norr; Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå.

Swecos experter inom Energi är ledande inom Norden och hjälper både företag och organisationer att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. Med utgångspunkt från Swecos marknadsledande position inom eldistribution kommer du inom ramen för detta uppdrag att vara med om en mycket spännande resa under flera år, och skapa förutsättningar för en stark och hållbar utveckling av samhället. 

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Sweco kan på kraftledningssidan erbjuda våra kunder en helhetslösning från planering och tillstånd till detaljprojektering, vilket ger oss möjligheten att ta oss an de mest intressanta uppdragen på marknaden. Tanken är att du ska vidareutvecklas i denna roll och i framtiden kunna gå vidare mot tjänster som projektledare alternativt teknisk specialist.

På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. Vi arbetar i huvudsak med svenska kunder men deltar även i utlandsuppdrag, t ex med kunskapsöverföring för en hållbar energiförsörjning till alla. 

Din framtida roll 
Vi söker just nu medarbetare till enheten Transmission som jobbar med projektering och konstruktion av stam- och regionnätsledningar. Enheten är utspridd över ett antal kontor i Sverige där majoriteten av kollegorna sitter i Stockholm. Idag är vi fem inom enheten som sitter på kontoren i Västerbotten och har som mål att öka antalet medarbetare här för att möta den ökade investeringstakten. Enheten består av ett stort gäng engagerade och sammansvetsade kollegor som arbetar tillsammans med varandra i en inkluderande och hjälpsam atmosfär. Vi har ett tätt samarbete med kollegor inom angränsande kompetensområden, exempelvis våra geotekniker och tillståndsspecialister. 

Din chef utgår från kontoret i Umeå men du kan utgå från något av Swecos övriga kontor. 

I din roll som kraftledningsingenjör ingår att:

  • Ta fram tekniska lösningar för om- och nybyggnation av luftledningar
  • Genomföra sträckningsanalyser ur ett tekniskt perspektiv
  • Utforma förfrågningsunderlag och bygghandlingar

För juniora kollegor har vi ett introduktionsprogram som innebär att man får lära sig mer om arbetsmomenten som ingår i uppdragen. Man får möjligheten att lära sig mer om andra kompetensområden och lära känna kollegorna. Som junior konsult får du möjlighet att arbeta och se de olika rollerna i projekten för att senare kunna hitta ett område att fortsätta utveckla sig inom.

Dina erfarenheter
För juniora kraftledningsingenjörer söker vi dig som:

  • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, bygg, maskinteknik eller motsvarande
  • Erfarenhet av ritprogram – exempelvis AutoCAD, Microstation eller liknande

För seniora kraftledningsingenjörer söker vi dig som har:

  • Minst 5 års erfarenhet från branschen i form av t.ex. projektering, konstruktion eller byggnation av kraftledningar
  • En högskole- eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, bygg, maskinteknik eller motsvarande
  • Erfarenhet av Microstation/AutoCad, IceTow/PLS-CADD
  • Erfarenhet från AMA är meriterande
  • Erfarenhet av kraftledningsprojektering på minst regionnätsnivå (>70 kV) är meriterande

Vem är du?
Som person är du handlingskraftig och noggrann i ditt arbete. Du har en välutvecklad social kompetens samt är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Dessutom har du ett starkt eget driv och nyfikenhet. Vi tror att du är intresserad av att både själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är skicklig på att bygga relationer och tycker om att skapa kontakter både externt och internt. 

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

28-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej