Inaktiv platsannons

Uppdragsstyrning i Järnvägsprojekt – flertalet orter i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla framtidens samhälle genom hållbara transporter? Vill du jobba hos Sveriges största konsultorganisation inom järnväg? Vi söker nya kollegor som gärna har jobbat några år i branschen och är sugna på nya utmaningar med stora möjligheter till utveckling i rollen som Uppdragsledare, Tekniksamordnare, Datasamordnare eller BIM-samordnare.

Nu söker vi nya medarbetare i Stockholm, Västerås, Uppsala, Linköping, Norrköping eller Örebro.

Ditt arbete bedrivs på våra egna kontor, på plats hos våra kunder eller där det passar dig och uppdraget! Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor.

Varför jobba hos oss?
Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. I vår affärsenhet Järnväg förenar vi landets vassaste järnvägskonsulter. Vi erbjuder tjänster inom hela kedjan från utredning, analys och planering till projektering, stöd under byggnation samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik. Vårt mål är att fortsätta vara våra kunders förstahandsval på den svenska järnvägsmarknaden och samtidigt växa på nya marknader och med nya tjänster inom Sverige och internationellt. Vi utvecklas genom samarbeten med kollegor i andra Swecoländer i spännande uppdrag för att modernisera och knyta samman det europeiska järnvägsnätet.

Hos oss får du möjlighet att jobba i uppdrag som ger stort avtryck på framtiden och samhällsutvecklingen som i exempelvis nya Tunnelbanan och Ostlänken, men också i mindre uppdrag som ger större möjlighet till påverkan i direkt dialog med kunden. Exempel på mindre uppdrag kan vara att vi hjälper kunder med projektering, att utreda underhålls och reinvesteringsbehov, att besikta, ibrukta och leda inkopplingar eller med frågor som rör våra kunders tillstånd och godkännande hos Transportstyrelsen. Stort och smått, högt och lågt med Järnväg som gemensam nämnare. Mycket hänger på vad just du vill göra och vad just du kan hjälpa våra kunder med!

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet.

Vi siktar på att behålla en jämn köns- och åldersfördelning och att hitta en mix av individer som kan ha roligt ihop.

Vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling.

Förutom våra förväntningar på dig kan du förvänta dig av oss att stå vid din sida, redo att stötta dig när det behövs.

Ledarskapet
Ledarskapet är anpassat efter behov där vi har stor tilltro till dig som individ. Som kollega i någon av våra grupper får du frihet under ansvar inom respektive område. Våra ledare är stöttande och drivs av att se sina medarbetare utvecklas och ta större ansvar i våra projekt.

Dina erfarenheter
Vi söker dig med en teknisk examen med passande inriktning och minst några års erfarenhet inom järnväg i ett eller flera av följande specialistområden:

  • Uppdragsledare/Projekteringsledare
  • Tekniksamordnare
  • Datasamordnare
  • BIM-samordnare

Som uppdragsledare/projekteringsledare ser vi stora fördelar med att du har en bakgrund inom någon teknikdisciplin inom BEST som projektör eller motsvarande. Vi ser positivt på en spridning av sökande med olika bakgrund och erfarenhet från järnvägsbranschen där du kanske varit beställare, konsult eller entreprenör.

Vem är du?
Tjänsten kräver att du är lyhörd för kundens behov i uppdragen. Vi lyckas genom att hjälpa kunden. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt ha lätt för att samarbeta och skapa kontakter. Hos oss värdesätts en positiv attityd för att kunna skapa en positiv stämning och framåtanda i projektgruppen.

Du ska se samspelet mellan BEST- disciplinerna. Vi har höga förväntningar på att du är en person som är beredd att ta eget ansvar för att driva dina egna projekt/ansvarsområden. Rollen innebär att du har kontakt med en eller flera kunder så det är viktigt att du är trygg i den situationen. Vi vill att du är beredd att skapa ordning i röriga situationer och jobba enkelt men systematiskt.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Du gillar att ligga i framkant och att ständigt vara aktiv både vad gäller ditt arbete för dina kunder och din egen utveckling. Att vara flexibel och dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej