Inaktiv platsannons

Sweco söker Projektledare Väg & Anläggning i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco satsar och söker två nya projektledare till kontoret i Göteborg.

Är du en lagspelare med erfarenhet av att leda projekt för om- eller nybyggnad av gator, vägar eller andra anläggningar? Har du drivit projekt i storstadsmiljö, lett utbyggnaden av någon av våra mer högtrafikerade vägar eller har du erfarenhet av att leda större hamnprojekt? Vill du bli en av oss? Då vill vi träffa dig! 

Din kommande roll

I din roll kommer du att agera projektledare i några av Göteborgsregionens många infrastrukturprojekt. Som projektledare ansvarar du för att projekten planeras och genomförs för att nå målen avseende tid, kostnad och kvalitet. För att lyckas krävs att du har förmågan att kommunicera, strukturera och att skapa ett starkt projektteam.

I rollen som projektledare på Sweco kommer du främst att driva våra kunders projekt. Det kan även bli aktuellt att arbeta helt i Swecos organisation för att leda något av de många projekteringsuppdrag som vi genomför för våra kunder. På Sweco kommer du att utvecklas som projektledare inom ditt expertområde, men vi kommer även att utmana dig och ge möjlighet att leda olika typer av infrastrukturprojekt.

På Sweco kommer du att ingå i gruppen Stora Projekt Infra där alla medarbetare är projektledare eller byggledare. Ofta kombinerat med en specialistkompetens inom exempelvis kalkyl, Bas-P eller tidsplanering. Samtliga deltar i ett eller flera av de pågående samhällsbyggnadsprojekten i och kring Göteborg. Flertalet uppdrag utförs i samarbete med ytterligare minst en kollega från gruppen.

Dina erfarenheter

  • Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom väg- och vattenbyggnad, eller annan motsvarande erfarenhet/utbildning som bedöms som likvärdig
  • Du har minst 5 års erfarenhet som projektledare, alternativt annan arbetsledande funktion, för väg- eller anläggningsprojekt med minst 20 Mkr i total omsättning. Du har erfarenhet av att planera, organisera, leda, administrera och följa upp projektarbete. Du har även ansvarat för upphandling och koordinering av såväl projektering som entreprenad
  • Vi ser gärna att du har utbildning inom projektledning och några års erfarenhet från arbete som Bas-P/U. Meriterande är även om du har erfarenhet från arbete i vägplaneskedet eller projekt i storstadsmiljö. Erfarenhet från ledning av större hamnprojekt kommer också att värderas högt

Vi förutsätter att du behärskar det svenska språket i tal och skrift men du har även stor vana att uttrycka dig på engelska.

Dina egenskaper 

På Sweco strävar vi efter en öppenhet, samarbete och engagemang i hela verksamheten. Stort fokus kommer därför att läggas på att lära känna dig. Vi värdesätter dig som är en nyfiken, målinriktad och engagerad lagbyggare som tar stort ansvar för ditt eget arbete och avdelningens gemensamma framgång.

Du besitter goda ledaregenskaper och är:

  • Kommunikativ och bra på att samarbeta
  • Strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete
  • Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och ett väl utvecklat kontaktnät inom branschen
  • Har lätt att etablera kundkontakter och har en bra känsla för kundens behov

Ansökan

Känner du igen dig och tycker att rollen verkar spännande? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Vi utvärderar inkomna ansökningar fortlöpande.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

23-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej