Inaktiv platsannons

Betongkonstruktörer Vattenbyggnad i Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco har arbetat med vattenkraft och dammar i Sverige och internationellt i mer än 100 år. Vi har projekterat de flesta av både de stora och små vattenkraftanläggningarna i Sverige och har också en omfattande erfarenhet från projekt i framförallt Afrika och Sydostasien. Vår starka position på marknaden ger oss möjlighet att jobba med de bästa kunderna och de roligaste projekten.

Just nu stärker vi vårt kunniga team inom Power Generation & Dams till några av våra orter i norr; Östersund, Sundsvall, Sollefteå, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå.

Varför jobba hos oss?
Inom vår vattenbyggnadsverksamhet har vi lång erfarenhet och ledande kompetens inom områden såsom geoteknik, ingenjörsgeologi, turbin- och generatorteknik, betongkonstruktion, stålkonstruktion, hydrologi, strömningsteknik, miljö samt bygg- och projektledning. Tjänsteutbudet omfattar allt från tidiga utredningar till färdig anläggning men också inspektioner och tillståndskontroller av befintliga anläggningar.

Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss och ligga i framkant och ser därför teknisk och personlig utveckling/livslångt lärande genom en varierad vardag, utvecklande uppdrag samt intern och extern vidareutbildning som en självklarhet.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Din framtida roll
I rollen som Betongkonstruktör kommer du exempelvis att:

  • Vara självgående konstruktör och/eller teknikansvarig i uppdrag innefattande olika typer av betongkonstruktioner såsom betongdammar, kraftstationer och fiskvägar
  • Ansvara för att säkerställa att kundens och övriga intressenters mål och krav uppfylls i den produkt som ska levereras
  • Arbeta i multidisciplinära uppdragsgrupper

Beroende på dina intressen kommer du att få stora möjligheter att välja utvecklingsvägar, ta ansvar och forma din roll och framtid tillsammans med oss.

Tjänsten kan innebära resor då vi arbetar tillsammans med kunder och andra kollegor både nationellt och internationellt. Huvudsakligen utgörs resorna av kortare resor inom Sverige.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnadsteknik, samhällsbyggnad, bygg och anläggning eller har förvärvat motsvarande kunskaper. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från vattenkraftanläggningar men viktigast är att du har ett intresse att utvecklas inom området.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

  • Erfarenhet av arbete med betongkonstruktioner och konstruktionsberäkningar
  • God kännedom om vanligt förekommande beräkningsprogram
  • God kännedom om Eurokoderna och andra gällande tekniska regelverk
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vem är du?
Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär, på våra hemmamarknader och runt om i världen. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete.

För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Du är inte heller rädd för att ta hjälp och söka lösningar hos andra.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej