Inaktiv platsannons

Geotekniker vattenkraft och dammar i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco har arbetat med vattenkraft och dammar i Sverige och internationellt i mer än 100 år. Vi har projekterat de flesta av både de stora och små vattenkraftanläggningarna i Sverige och har också en omfattande erfarenhet från projekt i framförallt Afrika och Sydostasien. Vår starka position på marknaden ger oss möjlighet att få hjälpa våra kunder med deras mest komplexa och utmanande projekt, vilka också brukar vara de roligaste och mest utvecklande.

Just nu stärker vi våra kunniga team inom Power Generation & Dams med en nystartad grupp i Västsverige. Kontor finns i Göteborg, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Jönköping, Varberg, Vänersborg och Karlstad. 

Varför jobba hos oss? 

Inom vår vattenbyggnadsverksamhet har vi lång erfarenhet och ledande kompetens inom områden så som geoteknik, ingenjörsgeologi, turbin- och generatorteknik, betongkonstruktion, stålkonstruktion, hydrologi, strömningsteknik, miljö samt bygg- och projektledning. Tjänsteutbudet omfattar allt från tidiga utredningar till färdig anläggning men också inspektioner och tillståndskontroller av befintliga anläggningar. 

Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss och ligga i framkant och ser därför teknisk och personlig utveckling/livslångt lärande genom en varierad vardag, utvecklande uppdrag samt intern och extern vidareutbildning – som en självklarhet. 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet! 

Din framtida roll

Som geotekniker på Sweco har du möjlighet att: 

  • Jobba med fyllningsdammar, fångdammar och gruvdammar, grundläggning för betongdammar och vindkraft samt inom området miljöanpassad vattenkraft.
  • Jobba med fältplanering, geotekniska undersökningar, utredningar och beräkningar, liksom utvärdering av mätdata.
  • Jobba i alla projektskeden, från utredningar och förstudier via tillståndsansökningar och projektering till byggledning, utförandekontroll och besiktningar i Swecos uppdrag mot kraftbolag och bolag inom gruvbranschen. Du kommer arbeta projektbaserat och får möjlighet att arbeta inom samtliga ovannämnda områden vilket skapar en variation i ditt arbete.
  • Ansvara för att säkerställa att kundens och övriga intressenters mål och krav uppfylls i den produkt som ska levereras.
  • Arbeta i multidisciplinära uppdragsgrupper.

 Dina erfarenheter

Vi söker dig som: 

  • Du har en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller motsvarande med inriktning mot vattenkraftteknik, geoteknik eller fyllnings- och gruvdammar. 
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Du har även goda kunskaper i engelska. 
  • Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från vattenkraftanläggningar och arbete med fyllningsdammar alternativt gruvdammar eller erfarenhet av att jobba med stabilitets- och genomströmningsberäkningar. 
  • Det är meriterande om du har geoteknisk erfarenhet. 
  • B-körkort är en förutsättning för att kunna transportera sig till kundmöten och fältbesök. 

Vem är du?

För att trivas hos är du nyfiken, engagerad och utvecklingsorienterad. Du trivs i en miljö där du utvecklas och utmanas. Du är öppen och intresserad och du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. Detta är samtidigt som du kan hjälpa andra att utvecklas. Kommunikation är en förutsättning för att göra ett bra jobb. Att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid samarbete och det är därför viktigt att du passar bra in i gänget.  

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Publicerad den

25-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej