Inaktiv platsannons

Konstruktör inom vattenkraftsmekanik i Luleå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Just nu stärker vi vår kunniga enhet Power Generation & Dams till några av våra orter i norr (Luleå, Sundsvall, Umeå, Östersund)

Varför jobba hos oss?
Inom vår vattenbyggnadsverksamhet ryms en rad fackområden så som geoteknik, ingenjörsgeologi, betongteknik, mekanisk konstruktion och turbinteknik såväl som kompetenser inom bygg- och projektledning.

Vi har ramavtal med flera av de stora energiproducenterna och stöttar dem när de investerar i sina anläggningar-hela vägen från förstudie och utredningar till att agera stöd genom hela upphandlingsprocessen.

Sweco har arbetat med vattenkraft och dammar i Sverige och internationellt i mer än 100 år. Vi har projekterat de flesta av både de stora och små vattenkraftanläggningarna i Sverige och har också en omfattande erfarenhet från projekt i framförallt Afrika och Sydostasien. Vår starka position på marknaden ger oss möjlighet att jobba med de bästa kunderna och de roligaste projekten.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
Som ingenjör inom vattenkraftsmekanik kommer du exempelvis att:

  • Arbeta med utredningar, förstudier, upphandlingar och projektering.
  • Konstruera och dimensionera utskovsluckor och dess drivsystem.
  • Framställa ritningar och granska andras ritningar.
  • Utföra verkstadskontroller och besiktningar samt vara tekniskt stöd på anläggningsplats.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

  • En civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom maskinkonstruktion eller har förvärvat dig motsvarande kunskaper på annat sätt.
  • Flera års erfarenheter inom mekanisk konstruktion, maskinkonstruktion och/eller stålbyggnadskonstruktion och vara väl förtrogen med att dimensionera och att göra ritningar.
  • Det är också meriterande om Du kan tillverkning och underhållsfrågor, liksom ytbehandling av stål.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

I jobbet ingår att resa, huvudsakligen kortare resor inom Sverige.

Vem är du?
Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär, på våra hemmamarknader och runt om i världen.  Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2022-10-31. Urvalsprocessen påbörjas från och med 2022-08-22. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej