Inaktiv platsannons

Intresseanmälan – Konsult inom Digital Services till Karlskrona

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med att starta upp Digital Services kontor i Karlskrona och jobba med hållbar utveckling och använda din kompetens i uppdrag som gör nytta på riktigt?

Har du bakgrund inom BIM- och informationssamordning, systemutveckling eller GIS och geodata? Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med rätt personer och rekryterar löpande. Skicka in en intresseanmälan om du tror att det här är arbetsplatsen för dig!

Varför jobba hos oss?
På Sweco Digital Services får du jobba i digital framkant och utvecklas tillsammans med experter som brinner för att skapa ett smartare och hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet och lära av varandra är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för dig som lever våra värdeord nyfikenhet, engagemang och ansvar. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, FME-experter och systemutvecklare. I Karlskrona är Swecos kontor placerat precis intill centralstationen. 

Vill du veta mer om vilka vi är se vår film

Din framtida roll
Som konsult inom Digital Services kommer du exempelvis att:

 • Tillsammans med kollegor hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet.
 • Utveckla kundrelationer, skapa och sälja in egna uppdrag.
 • Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på flera olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål.

Vi arbetar vanligtvis inom ett av våra huvudsakliga kompetensområden:

 • Inom BIM- och informationssamordning jobbar du i bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa och automatisera processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering.
 • Inom Systemutveckling jobbar du med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Du får ofta jobba med olika typer av geografiska data och kommer i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer och ArcGIS.
 • Inom GIS och geodata arbetar du med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata. Vidare kan du arbeta med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. Du är bevandrad i GIS-branschen och har erfarenhet av verktyg som ArcGIS, QGIS och FME.

Inom Digital Services arbetar vi både över och i gränslandet mellan BIM- och informationssamordning, systemutveckling samt GIS och geodata. Du kan arbeta i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens.

Vem är du?
Vi söker dig som:

 • Vill jobba som konsult.
 • Vill vara med och starta upp och utveckla Digital Services verksamhet i Karlskrona.
 • Kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom något av våra kompetensområden.
 • Har två eller har flera års erfarenhet.
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik.

Som person är du relationsskapande, har lätt för att samarbeta och vill bidra till en positiv arbetskultur. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga som gör det lätt för våra kunder att arbeta med dig. Du är även nyfiken, vill lära dig och dra nytta av ny kunskap och hitta nya affärsmöjligheter. Du brinner för att skapa lösningar som ger våra kunder och samhället bestående värde. Du är även ansvarstagande och strukturerad samt agerar enligt våra affärsetiska riktlinjer.

Ansökan

Denna annonsen ligger ute en längre tid då det är en intresseanmälan som kan sökas till flera av våra kompetensområden. Intervjuer sker dock löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi återkopplar alltid till samtliga sökande. 

Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej