Inaktiv platsannons

Teknisk specialist elektronik och uppkopplade fordon i Stockholm

... Din roll hos oss Du kommer att ingå i ett Team av sju tekniska specialister inom el och elektronik. Din och gruppens arbetsområde har sin tyngdpunkt i att förbättra...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Din roll hos oss

Du kommer att ingå i ett Team av sju tekniska specialister inom el och elektronik. Din och gruppens arbetsområde har sin tyngdpunkt i att förbättra pendeltågens och tunnelbanevagnarnas drifttillgänglighet genom att analysera och utveckla felsöknings- och reparationsåtgärder samt genom att ta fram nya tekniska lösningar för system med låg drifttillgänglighet eller höga underhållskostnader.

Du kommer att:

* Ha ansvar för teknikuppdrag från start till mål
* Identifiera, följa och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
* Själv eller tillsammans med andra specialister och reparatörer ta fram felsöknings-, reparations- och förbättringsmetoder för felorsaker och återkommande fordonstekniska problem
* Agera produktions- och verkstadstekniskt stöd i frågor gällande elektronik och elektromekanik
* Ta fram tekniska rapporter, business cases, kravspecifikationer, provplaner och riskanalyser

Kvalifikationer

Du som söker till oss

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Har du förmåga att se till helheten likväl att som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt kommer du lyckas med uppdraget.

Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp.

I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Vidare har du:
Akademisk examen med inriktning teknik eller elektronik
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har du erfarenhet av tekniska analyser och utredningsarbete i verkstadsmiljö, företrädelsevis inom tågbranschen.

Övrigt

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög förändringstakt, där vi tillsammans ofta i projektform utvecklar vår verksamhet. Du får också ett brett närverk och möjlighet att utvecklas. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiskaMTRkoncernen.

Din huvudsakliga placering kommer vara i Älvsjödepån och Hammarbydepån, emellanåt kommer du även att arbeta i övriga fordonsdepåer i Stockholmsområdet. Du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid.

Om du vill vara med och forma Stockholms lokaltrafik och en hållbar framtid är du varmt välkommen in med din ansökan till ett tekniskt arbete med Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg och Mälardalens regionaltåg!

Ansökan med personligt brev och CV sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-07-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-30
Referensnummer: C66628

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Anders Forssblad Teknikchef

    Mail:

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)