Inaktiv platsannons

Exjobbare sökes inom Systemutveckling och Geografisk IT till Malmö eller Helsingborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Studerar du till systemvetare, teknisk lantmätare, GIS-ingenjör eller likande program och vill göra ett spännande och lärorikt exobb? Då har du hittat rätt! Vi söker just nu exjobbare till Digital Services som vill arbeta innovativt med teknik i framkant! 

Varför arbeta hos oss? 
Hos oss kan du utvecklas och få stöd från några av de vassaste inom området. Vi på Digital Services ligger i framkant när det gäller att effektivisera och digitalisera smarta och hållbara städer och samhällen. Vi använder data och digitala lösningar för att digitalisera exempelvis samhällsbyggnadsprocesser och transportsektorer. IT och digitalisering är en avgörande del för samhällsutvecklingen och för en mer hållbar framtid. Vi arbetar samhällsnära och de tekniska lösningarna som vi är med och utvecklar har en konkret påverkan på vår vardag. Vi befinner oss nu på en spännande tillväxtresa, där du kan vara med och göra skillnad på riktigt!

Varför Sweco?
Genom att vara en del av Sweco är du en del av att bidra till ett mer hållbart samhälle. På Sweco tar vi ansvar och skapar verklighet av våra visioner. Hos oss får du arbeta i en dynamisk miljö med möjlighet till både professionell och personlig utveckling. Vi eftersträvar alltid ett öppet arbetsklimat och en kultur som baseras på tillit och respekt. Vi arbetar prestigelöst och vi tror att det är viktigt att ha roligt på arbetet. Vi är också en flexibel arbetsgivare, så du kan i viss utsträckning göra ditt exjobb på distans om du vill eller behöver. 

Din framtida roll
Som exjobbare på Digital Services får du chansen att utvecklas inom ett eller flera av våra kompetensområden. Inom Digital Services arbetar vi både över och i gränslandet mellan BIM- och informationssamordning, systemutveckling samt GIS och geodata. Vi arbetar också i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens.

Vi arbetar vanligtvis inom ett av våra huvudsakliga kompetensområden:

  • Inom BIM- och informationssamordning jobbar vi i bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa och automatisera processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering.
  • Inom Systemutveckling jobbar vi med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Arbetet inkluderar ofta olika typer av geografiska data och vi kommer i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer och ArcGIS.
  • Inom GIS och geodata arbetar vi med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata. Vidare arbetar vi med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. Vi är experter inom GIS-branschen och arbetar med verktyg som ArcGIS, QGIS och FME.

Låter något eller flera av dessa områden intressanta så tror vi att ett exjobb hos oss kan vara rätt för dig!

Ledarskapet
Vi värnar om ett hållbart arbetsliv och ett är gott ledarskap som stöttar och hjälper dig i ditt arbete och i din utveckling framåt. Ledarskapet på Sweco präglas av ett genuint engagemang för att vi gemensamt ska nå våra mål. Vi tror att vi är bäst tillsammans och eftersträvar alltid en bra teamkänsla och att ha roligt på arbetet. Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska trivas och växa!

Dina erfarenheter
Du behöver inte ha erfarenheten från arbetlivet, utan är du student inom systemvetenskap, lantmäteri, GIS-ingenjör eller liknande så tror vi du har den erfarenhet som krävs. Vi tänker att du troligvis har erfarenhet av att ha läst eller ha arbetat med några av följande områden; punktmoln, Python, ML, AI, FME, Kubernetes, Docker, Amazon/Azure, apputveckling (Swift), Unreal 5, Geodesign, SQL, Javascript etc. 

Vem är du?
Det absolut vikigaste är att du har intresse för något eller flera av våra kompetensområden och att du har viljan att lära. Som person tror vi att du är ansvarstagande, engagerad och uppskattar problemlösning. Du kan också uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och platserna kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till alla som sökt sitt exjobb hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

27-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej