Inaktiv platsannons

Ljusdesigner till Sweco Architects i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Ljus har påverkat och format våra liv i alla tider. Därför är ljus som skapar trygga, tillgängliga och trivsamma platser ett viktigt och effektivt gestaltningsverktyg inom arkitekturen. En väl anpassad belysning i den byggda miljön tar tillvara det naturliga ljuset samtidigt som det engagerar våra sinnen.

Våra ljusdesigners har alltid människans förutsättningar som utgångspunkt för att skapa attraktiva och hälsosamma miljöer. Vi arbetar med dagsljus som en integrerad del av arkitektur och stadsbyggnad och utgår utifrån platsens förutsättningar för att forma en ljusmiljö som höjer användarens välbefinnande. Det kan handla om att ge mer liv till mörka gator, skapa rätt stämning i mötesrum eller belysa parker för att öka känslan av trygghet. Det kan också innebära att medvetet lämna områden för att värna om mörkret.

Vår kompetens är både teknisk och visuell med en gestaltningsprocess som innehåller praktisk, teoretisk och kvantitativ metodik. Vi använder oss av fysiska modeller, provbelysningar, integrerad 3D-projektering och parametrisk design i nära samarbete med beställare och arkitekt

Vi levererar arkitektur med substans

Hos oss på Sweco får du möjlighet att vara med och skapa ett hållbart samhälle. Vi tar ansvar för framtiden och skapar verklighet av visioner.

 – God arkitektur är ett resultat av ett ständigt flöde av idéer och en kontinuerlig dialog, sa Gunnar Nordström, arkitekt och Swecos grundare, redan 1958. En tanke som än idag är ledstjärna för vårt sätt att vara och arbeta. Att människan och miljön står i centrum av vårt arbete kommer till uttryck på många olika sätt. Inte minst i sättet vi kombinerar tanke med känsla och funktion med form. I våra händer är skönhet aldrig bara yta.  Vi formar framtiden En park. En byggnad. Eller en stadsdel. Oavsett vad som ska gestaltas är det arkitektens roll att omvandla de storslagna visionerna eller de små, enkla drömmarna till  sköna miljöer där människor trivs och utvecklas. Platser där det vackra och funktionella går hand i hand med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Vi kallar det för arkitektur med substans.

Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team med stort engagemang, tekniskt kunnande, formvilja och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Just nu har vi många intressanta projekt på ritbordet, både i Sverige och utomlands.

Varför jobba hos oss? 

Vi erbjuder dig en utmanande roll där du kan arbeta lokalt i det lilla uppdraget nära beställaren samtidigt som du har möjlighet att utvecklas i stora nationella och internationella projekt med komplexa problemställningar. Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation där medarbetarna har möjlighet att utvecklas i uppdragen tillsammans med våra uppdragsgivare.

Du får vara med i projektens alla skeden och jobba tillsammans i Swecos unika kombination av bredd och spets. Ett nära samarbete med våra övriga Swecodivisioner ger oss möjlighet att ta ett helhetsgrepp i våra uppdrag. Hos oss får du möjligheten att jobba i en kreativ och inspirerande miljö med frihet under ansvar; samt ha roligt med alla fantastiska kollegor i huset, förstås. Vi är ca 800 Swecomedarbetare i Göteborg, varav vi är nästan 100 personer på arkitektsidan. I Region Väst är vi ca 125 medarbetare som tillhör arkitektdelen.

Din framtida roll

Som ljusdesigner kommer du ansvara för uppdrag självständigt och vara del av gestaltande arkitektteam och visualiserare hos Swecos arkitekter. Du kommer även medverka i att utveckla våra kundrelationer och vår marknad i samarbete med övriga kollegor på kontoret och i regionen. Ett nära samarbete med våra kollegor på övriga Swecodivisioner ingår också som en viktig del i arbetsuppgifterna.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som är utbildad ljusdesigner och har minst 5-10 års arbetslivserfarenhet från arbete med ljusgestaltning, koncept och projektering interiört och exteriört. Du har varit uppdragsansvarig alternativt handläggare i projekt och är van att ta det ansvar som rollen kräver. Kunskap i Dialux Evo, Autocad, Revit och Adobe Creative Suite, samt dagsljusberäkningar är meriterande.    

Vem är du? 

Som person är du:

  • Självständig, drivande och social, och med ett fokus ut mot marknaden
  • Kreativ med god gestaltningsförmåga
  • Initiativrik och strukturerad och kan organisera samt prioritera ditt arbete
  • Kommunikativ och bra på att samarbeta och behärskar svenska i tal och skrift
  • Affärsinriktad och har kundkontakter samt förmågan att lätt etablera kundkontakter
  • Pedagogisk och vill gärna dela med dig av kunskap
  • Prestigelös

Ansökan 

Sista dagen för ansökan är 29/5 Vi kommer att kalla till intervjuer fortlöpande under ansökningstiden. 

Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakt

Har du några frågor är du välkommen att kontakta studiochef marcus.morichetto mail:  alternativt vår regionchef Pernilla Nordén, mail; .

Din ansökan ska bestå av CV och ett kort personligt brev (max en A4-sida).

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej