Inaktiv platsannons

Applikationsingenjör inom Elektriska driv- och styrsystem i Älvsjö

F... Bosch Rexroths produktportfölj sträcker sig från hydraulik, elektriska driv- och styrsystem, linjär- och montageteknik till service och support. I Sverige arbetar Bosch Rexroth med försäljning, service och support,...

Om tjänsten

Företagsbeskrivning

Bosch Rexroths produktportfölj sträcker sig från hydraulik, elektriska driv- och styrsystem, linjär- och montageteknik till service och support. I Sverige arbetar Bosch Rexroth med försäljning, service och support, utveckling och produktion. Här utvecklas bland annat skräddarsydda lösningar för tillverkande industri, livsmedelsindustri och för gruvnäringen.

I Norden arbetar cirka 650 medarbetare med utveckling, produktion och försäljning.

Jobbeskrivning

Tycker du om att jobba i team och har ett intresse för automation, speciellt med elektromekaniska produkter och lösningar? Behärskar du programmering, reglerteknik och har en hög servicenivå? Då är du rätt person för oss!

Du kommer att ingå i applikationsgruppen med placeringsort Helsingborg, Göteborg eller Stockholm med inriktning elektromekanik. Gruppen tillhör Factory Automation och är en del av vår tekniksupport. Våra kunder består både av externa företag samt intern säljkår.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta inom vår applikationsgrupp med att ge tekniksupport till våra externa samt interna kunder. Det ingår även att utföra service och applikationsuppdrag vid såväl uppkomna prob­lem hos kund som i förebyggande syfte. Tjänsten medför resor, både planerade och mer akuta uppdrag, cirka 20 övernattningar per år. Arbetet planeras oftast självständigt.

Kravspecifikation

Vi söker efter personer med några års arbetslivserfarenhet eller nyexaminerad.

Det är ett krav att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Även kunskaper i tyska är meriterande.

Elkonstruktion är meriterande, samt erfarenhet av PLC/Motion/HMI, servoförstärkare och frekvensomriktare. Våra styrsystem använder CodeSys som plattform. Meriterande är också IT- och nätverkskunskap samt programspråken C#, Python, JavaScript, m.fl.

Vi tror att du har läst Automation, Mekatronik eller liknande. Högskoleutbildning varav reglerteknik med minst 7.5hp samt matematik. Erfarenhet av industriell auto­mation med avseende elektriska driv och styrsystem, PLC-kunskap eller realtidprogrammering är en stor merit. Även kunskaper inom datorkommunikation, web-programmering.

Eftersom arbetet innebär många kontakter, både externt och internt, är det viktigt att du är serviceinriktad och ha en bra känsla och intresse för försäljning. Ge bästa tänkbara kundservice från såväl kontoret som vid besök hos kund är en självklarhet. Då arbetet delvis består av att resa ut till kunden i samband med uppkomna problem kräver tjänsten flexibilitet. Vidare krävs B-körkort.

Vi vill också att du är bra på att kommunicera i grupp och med våra kunder. Du är noggrann och strukturerad som person och vi värdesätter att du kan arbeta självständigt och vara drivande!

Ytterligare information

Placeringsort Helsingborg, Göteborg eller Stockholm.

Läs mer om oss  som företag och arbetsgivare här:

För mer information om tjänsten, kontakta Bjarne Restedt +46(0)42-388884. För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Åsa Widelund +46(8)7279143.

Sök tjänsten omgående men allra senast den 2022-06-05. Intervjuer kommer att ske löpande.

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Älvsjö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Älvsjö | Heltidsjobb (förstajobb)