Inaktiv platsannons

HR Chef Kompetensutveckling i Solna

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

HR Chef Kompetensutveckling

Sökes till Solna, Göteborg, Malmö

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? Vill du skapa agendan för hur Peab ger medarbetare och organisation förutsättningar och verktyg för att utveckla en akademi som leder till ett livslångt lärande för såväl individen som verksamheten? Då kan det vara dig vi söker!

Rollen kan vara placerad på något av våra befintliga kontor inom Peab.

Om tjänsten

I rollen som HR Chef Kompetensutveckling kommer du att ha det övergripande ansvaret för att sätta strategi, design samt utveckla arbetssätt och metoder kopplat till all kompetensutveckling inom Peab som koncern. Du blir en del av det koncernövergripande centrala HR Teamet som fokuserar på att skapa förutsättningar för verksamheten att lyckas med sitt arbete för att säkerställa att Peab är en attraktiv arbetsplats där både individen och verksamheten har utrymme att växa och att Peab har ett konkurrenskraftigt arbetssätt.

Med din expertis inom kompetensutveckling och lärande blir du en viktig del i att bygga framtidens gemensamma HR organisation inom Peabkoncernen. Din stora utmaning blir att hitta rätt win-win väg mellan våra verksamheters och länders operativa behov samtidigt som du driver vår fortsatta förbättring inom området.

Du kommer projektleda koncernövergripande initiativ inom kompetensutveckling och säkerställa lyckad implementering tillsammans med utbildningsteam och övriga intressenter inom HR. Du har det övergripande ansvaret för att säkerställa att organisationen tillhandahålls med marknadsanpassade, konkurrenskraftiga, kundorienterade arbetssätt och utbildningsleveranser med hög kvalité.

Du ansvarar för omvärldsbevakning och säkerställer att Peab har ett konkurrenskraftigt arbetssätt inom ditt expertisområde och du kommer löpande vara i dialog med externa leverantörer och samarbetspartners.

Du håller ihop hela koncernövergripande agendan inom kompetensutveckling med allt från arbetssätt med e-learning, utvecklingsprogram, forum för intern samverkan och nätverk inom kompetensutveckling för att främja en miljö som skapar bäst förutsättningar för ett individuellt och organisatoriskt lärande. Du är även kravställare för våra gemensamma system.

Om dig

Rollen som HR Chef Kompetensutveckling kräver att du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att skapa resultat både genom dina egna insatser och genom samarbete med andra. Du har förmågan att engagera din omgivning, vara strukturerad och lösningsfokuserad i ditt arbete. Genom att organisera ditt arbete noga skapar du en jämn arbetsbörda för dig själv och din omgivning. Vidare är du en driven person som är engagerad och gärna vill utveckla dig själv och andra.

Du är en van projektledare med förmåga att leda formellt och informellt. Du hittar vägar att kombinera process med teknik för att alltid balansera behov av styrning med användarvänlighet.

Vidare tror vi att du har:

  • En Högskola-/universitetsexamen inom HR, systemutveckling, organisation eller motsvarande.
  • 5-10 års erfarenhet inom HR, varav flerårig erfarenhet av att leda teknisk utveckling inom HR området
  • Förmåga att omsätta operationella behov till konkreta strategier som realiseras i verklighet
  • Förmåga att motivera andra och nå individuella och gemensamma behov
  • Förmåga att arbeta framgångsrikt med förändring i en matrisorganisation.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort och möjlighet att resa inom Norden

Vi tror även att du är prestigelös i ditt arbetssätt och delar våra värderingar Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga.

Vill du veta mer om tjänsten, vänligen kontakta:
Anders Berge, CHRO, +46 8 623 67 37

Gunnar Wannehag, HR Chef, +46 431 891 86

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-06-19

Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)