Inaktiv platsannons

AR-specialist till Sodexo i Solna

Har du arbetat minst 5 år operativt och vill ta nästa steg i karriären där du får utvecklas i en spännande roll? Då är detta tjänsten för... Till Redovisningsavdelningen på Sodexo söker vi en AR-specialist. Du kommer att tillhöra...

Om tjänsten

Har du arbetat minst 5 år operativt och vill ta nästa steg i karriären där du får utvecklas i en spännande roll? Då är detta tjänsten för dig

Till Redovisningsavdelningen på Sodexo söker vi en AR-specialist. Du kommer att tillhöra ett team bestående av 6 personer och rapporterar till Head of Accounting.

Redovisningsavdelningen ingår i Finance som totalt består av 16 personer. I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete med kollegor inom Finance och Sodexos Shared service center i Portugal. Du kommer även ha löpande kontakt med kunder samt företagets driftsenheter runt om i landet.

Din arbetsplats är centralt belägen i Arenastaden, Solna, nära pendeltåg och tvärbana. Sodexo följer en hybrid arbetsmodell där du kan arbeta både på distans och på kontoret.

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
• Medverka i månadsbokslut och ansvara för korrekt stängning av kundreskontran
• Säkerställa att konton för kundreskontra är korrekt avstämda
• Identifiera förbättringar, föreslå och implementera förändringar relaterade till kundfordringar
• Bevaka, driva in förfallna kundfakturor och arbeta nära inkassobolag
• Kreditbevakning
• Kreditkontroll
• Diverse kundrelaterad rapportering till interna och externa intressenter
• Rapportering och analys av betalningstrender och förfallna fakturor
• Ansvara för EDI och övriga betalningsformat till kund
• Uppföljning och kontering av kundreskontrans kostnader
• Diverse projekt samt adhoc uppgifter och utredningar avseende kundfordringar
• Säkerställa professionell support till Finance, driftsenheter och Shared service center
• Delaktig i att besvara inkommande samtal och email från kund

Din bakgrund

Du har relevant ekonomisk utbildning och ca 5 års erfarenhet av kundreskontra samt redovisning, gärna i stora internationella företag med stora flöden. Du har erfarenhet av SAP eller liknande system samt har goda kunskaper i Excel. Du behöver kunna kommunicera på engelska i tal och skrift.
För att vara framgångsrik i rollen AR-specialist är du en person som är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och har egenskaper som strukturerad, noggrann, kommunikativ och serviceinriktad. Du beskrivs som ansvarstagande, prestigelös och är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete.

Ansökan 

I denna rekrytering har Sodexo valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Hansen på elin.hansen@sjr.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-06-20. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post. Du ansöker genom att . 

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess 

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. 

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sodexokoncernen
Sodexo grundades av Pierre Bellon i Marseille 1966 och är världsledande inom servicetjänster för livskvalitet, en grundläggande faktor för individers och organisationers förmåga att prestera. Sodexo har verksamhet i 55 länder och våra 412 000 medarbetare servar 100 miljoner människor varje dag. Sodexokoncernen utmärker sig för sitt oberoende och grundarfamiljens delägande, sin hållbara affärsmodell och serviceutbudet med måltidstjänster, FM-tjänster och lösningar för medarbetarförmåner. Vi levererar kvalitativa och flexibla matupplevelser, skapar attraktiva och inkluderande arbetsplatser, hanterar och underhåller infrastruktur på ett säkert och miljövänligt sätt, erbjuder personligt anpassat stöd till patienter och studenter, samt skapar program som stärker engagemanget hos medarbetare. Ända sedan dag ett, har Sodexo fokuserat på den konkreta vardagen genom sina tjänster, för att bidra till en positiv ekonomisk, social och miljömässig inverkan över tid. För oss går tillväxt och socialt engagemang hand i hand. På Sodexo är vårt syfte att skapa en bättre vardag, för ett bättre liv för alla.

Länk till den här sidanhttps://se.sodexo.com/karriar/lediga-tjanster.html?rmpage=job&rmjob=5297&rmlang=SE

Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Restaurang | Deltidsjobb