Inaktiv platsannons

Verksamhetsutvecklare och projektledare inom digitalisering till Digital Management Östersund

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi fortsätter att växa och söker nu till region norr två till fyra drivna och positiva kollegor med kompetens inom verksamhetsutveckling och projektledning.

Varför jobba hos oss?

Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och som konsult på Sweco gör du skillnad, då vi helt enkelt tror på den positiva kraften i människans nyfikenhet och möjligheterna i teknik och design.

För Sweco är det en självklarhet att jobba med hållbarhet och jämställdhet, vilket har bidragit till att vi finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett drivet team med glada och kompetenta kollegor som alltid stöttar varandra. På Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Vi vill att din bästa tid i arbetslivet ska vara hos oss på Sweco, därför är det viktigt för oss att vi har ett hållbart arbetsliv med en god balans mellan arbete och fritid. 

Din framtida roll

Som konsult på Sweco är du med och formar framtidens smarta, hållbara och robusta samhällen genom att utveckla säkra digitala lösningar till våra kunder inom varierande och spännande verksamheter i både privat och offentlig sektor.

Uppdragen inom verksamhetsutveckling och projektledning har en stor variation och innefattar bland annat:

 • Ledning och styrning av förstudier, utvecklings- och implementeringsprojekt
 • Projekt där du är huvudprojektledare, delprojektledare, förändringsledare och/eller teknisk projektledare
 • Genomlysning och utveckling av strategier, organisation, förmågor, processer och system
 • Projektledning och förändringsledning, leda och styra projekt hos våra kunder.
 • Facilitering, leda och stödja i workshops
 • Rådgivning och beställarstöd inom digitalisering och digital transformation med fokus på affärsnytta och hållbarhet
 • Metodstöd, både traditionella och agila metoder

I och med att Sweco också finns representerad över hela Sverige och även i andra länder innebär detta att du kommer etablera ett stort kontaktnät och få arbeta med experter inom olika discipliner.

Dina erfarenheter

Vi gillar en bredd av kompetenser, och vi tror att du gillar att driva förändringar med olika metoder för verksamhetsutveckling och projektledning, tillsammans med kunder och kollegor.

Vi tror att du har:

 • Minst 2 – 3 års erfarenhet av liknande tjänst där du arbetat med hela eller delar av de områden som ligger inom verksamhetsutveckling och/eller projektledning
 • Högskoleutbildning inom system-, informations- och datavetenskap eller motsvarande
 • Ett starkt intresse av att förstå verksamheters behov och utmaningar och ser moderna digitala lösningar och ny teknik som möjliggörare

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av konsultbranschen, antingen som intern eller extern konsult
 • Erfarenhet av agila arbetssätt, scrum, kanban mm.
 • Certifieringar inom området verksamhetsutveckling, verksamhetsarkitektur samt förändringsledning
 • Certifieringar inom traditionell projektledning

Vem är du?

Konsultrollen på Sweco är fri och vi värdesätter att du naturligt engagerar dig i kundens verksamhet. Då du kommer ha en nyckelroll i våra uppdrag, och kommer vara i gränslandet mellan kund och leverans så ser vi att du är affärsmässig, kommunikativ och relationsskapande.

Vi ser att du har ett inre driv och är lösningsfokuserad, och med Swecos samlade kompetens i ryggen gillar du att leverera värde hos kunder. Hos oss kan ditt entreprenörskap utvecklas, och du får mer än gärna träffa din drömkund för att förverkliga ditt drömprojekt.

Det kommer läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper då nyfikenhet, ansvarstagande och engagemang är något som präglar din vardag som medarbetare på Sweco.

Du har en god planeringsförmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du jobbar gärna i team men kan jobba självständigt där det behövs.

Du skriver och pratar obehindrat på svenska och engelska.

Ansökan

Vi hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till alla sökande.

Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-05-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej