Inaktiv platsannons

Uppdragsledande ljusdesigner till vår Studio inom ljusdesign i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi söker nu dig som är en nytänkande ljusdesigner med formell utbildning eller arbetslivserfarenhet av att arbeta med belysning.
Du har kunskap och erfarenhet av projekt i urban miljö. Du har ett stort intresse för ljus och dess förutsättningar. Du vill vägleda andra och vara en rådgivare inom ditt område för både kollegor och beställare.

Varför jobba hos oss?
Hos oss i Studio Ljusdesign blir du en del av ett team med erfarna ljusdesigners och belysningsprojektörer.
Vi bidrar med allt från arkitektonisk och interiör ljusdesign till belysningsprojektering av urbana och kulturhistoriskt känsliga miljöer, belysning för infrastruktur, dagsljusanalys – och planering samt produktutveckling.
Vi arbetar ofta med idéer i grupp för att försäkra oss om att uppgiften behandlas på ett tillräckligt brett sätt. Vi tycker nämligen att öppna, nyfikna och prestigelösa processer är centrala för hög kvalitet i slutresultatet. Samarbete med andra kompetenser är en viktig del i våra projekt liksom en nära och öppen relation till våra beställare. Vi är en del av Swecos arkitekter och tillsammans med kollegor inom arkitektur, landskapsarkitektur och stadsbyggnad skapar vi framtidens hållbara städer.

Din framtida roll
Som uppdragsledande ljusdesigner kommer du att arbeta med exteriöra och interiöra projekt med offentliga- och privata beställare. Vi söker dig som trivs med att driva egna projekt där du har ett stort eget ansvar.

I din roll som ljusdesigner hos oss kommer du att:
• arbeta tillsammans med våra ljusdesigners och belysningsprojektörer för att skapa belysningslösningar för framtidens hållbara städer.
• arbeta med utredningar, förstudier och projektering.
• utveckla kundrelationer.
• ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med kollegor och kunder bidrar du varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

Vår kompetens är både teknisk och visuell med en gestaltningsprocess som innehåller praktisk, teoretisk och kvantitativ metodik. Vi använder oss av fysiska modeller, provbelysningar, integrerad 3D-projektering och parametrisk design i nära samarbete med beställare och arkitekt.
Vi besitter kunskapen om såväl de visuella som de tekniska aspekterna av ljus och kan därför framgångsrikt
utveckla och planera stadens ljus. Samverkan är avgörande för att invånarna ska uppleva ljusmiljön som
en helhet av skönhet, trivsel och trygghet.
Vi arbetar i alla skeden, från tidigt övergripande ljusprogram och koncepthandlingar till projektering och färdiga handlingar.

Ledarskapet
 ”Jag ser det som min viktigaste uppgift att möjliggöra utveckling för mina medarbetare genom tillit. Att visa att det finns positiva lösningar även i motgångar. När man känner sig uppskattad, sedd och trygg mår man bra på sin arbetsplats. Som ledare är jag målmedveten och vet vikten av att hålla inspirationen vid liv genom en gemensam vision.”
Studiochef Alexandra Schremer Payén

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:
• har en examen inom ljusdesign eller liknande alt relevant arbetslivserfarenhet.
• har minst 7 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med belysning för offentlig miljö.
• har erfarenhet av att arbeta i projekt för kommunala beställare (meriterande).

Vem är du?
Du är lyhörd och har vana av att skapa och upprätthålla goda relationer med ditt team, dina beställare och projektorganisationen. Du är nyfiken på att utforska nya möjligheter och kunskapsfält. Du har en drivkraft att hålla dig själv uppdaterad med den senaste utvecklingen inom området ljus och belysningsstyrning.
Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång. Du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdatum: 23 juni.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Sweco eftersträvar mångfald i sina rekryteringsprocesser. Många olika perspektiv gör arbetsplatsen kreativ och breddar företagets förmåga att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Publicerad den

23-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej