Inaktiv platsannons

Avdelningschef till Åhléns City Göteborg

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 12 juni 2022
 • Göteborg
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en modeintresserad Avdelningschef till Åhléns City Göteborgs modeavdelning!

Vi erbjuder dig

Som Avdelningschef är du ansvarig för att driva försäljning och skapa lönsamhet på din avdelning, som är dam- och barnmode. Du ansvarar för att leda medarbetarna i deras arbete för att utveckla och driva avdelningen framåt. Åhléns befinner sig på en spännande förändringsresa och som avdelningschef kommer du, i enlighet med Åhléns strategi, leda och implementera nya arbetssätt och koncept på din avdelning. Du samarbetar framför allt inom ditt varuhus med Varuhuschef, Försäljningschef, Avdelningschefer, Säljare, och Visual Merchandisers. Du kommer även ha ett nära samarbete med vår interna avdelning för Customer offering samt flera av våra externa leverantörer.

I rollen som Avdelningschef ingår att:

 • Strategiskt och operativt leda avdelningen och dess medarbetare mot företagets gemensamma mål och strategi.

 • Skapa den bästa kundupplevelsen på din avdelning och i hela varuhuset, det gör du bland annat genom att säkerställa en hög kunskapsnivå bland dina medarbetare gällande ditt affärsområde samt optimera bemanningsnivåer kopplat till den ordinarie organisationen och tillfälliga ökningar av arbetskraft

 • Genom ett coachande och närvarande ledarskap utveckla och utbilda ett väl fungerande team som brinner för Åhléns och försäljning

 • Utifrån ett affärsmannaskap leverera resultat i enlighet med varuhusets mål och nyckeltal

 • Säkerställa att kampanjer och aktiviteter genomförs med hög kvalité

 • Aktivt ta del av, värdera, tolka och förmedla relevant information och kommunicera den inom avdelningen gentemot medarbetarna

 • Bidra till säkerhet och i arbetsmiljöarbete för varuhuset

 • Arbeta i enlighet med Åhléns hållbarhetsmål

Du arbetar mot års-, månads- och dagsmål för försäljning och kundnöjdhet och du samarbetar även med övriga kollegor och funktioner inom organisationen med olika projekt som berör hela varuhuset. Du rapporterar till försäljningschef.

Kvalifikationer

Vad krävs för att lyckas i rollen?

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer!

Till oss tar du med dig:

 • Flerårig erfarenhet från ledande befattning i försäljning, gärna inom detaljhandeln
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla team samt leda team i förändring
 • Erfarenhet av att med goda resultat driva arbete mot uppsatta mål
 • Grundläggande kunskaper inom ekonomi.
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Ett stort intresse för mode och trender.
 • Det är meriterande om du har en högskoleutbildning eller utbildning inom coaching/ledarskap.

Vem är du som söker?

För att lyckas i rollen krävs att du har starkt kundfokus och ett genuint intresse för människor. Du brinner för att leda och utveckla människor till att bli bättre och utvecklas i deras roller. Du förstår värdet av olikheter och skapar resultat genom att få andra att utvecklas och har en förmåga att bygga vinnande team.
Du är van att arbeta i ett högt tempo och är tydlig, kommunikativ och inspirerande i din ledarroll. Du är trygg i att leda i förändring och utmaningar är något som triggar och motiverar dig.

Du är affärsmässig, har ett stort sälj- och resultatfokus samt ett personligt driv som yttrar sig i engagemang och handlingskraft med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du har en god förståelse för siffror och resultat samt grundläggande ekonomistyrning. Vi vågar säga att du är initiativrik och ha mod att utmana dig själv och andra. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete.

Om rekryteringen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning på sex månader. Vi ser gärna att du kan börja hos oss i september eller enligt överenskommelse.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi tror på forskningsbaserade och objektiva utvärderingsmetoder som stöd i arbetet att hitta rätt person till rätt roll. Av den anledningen använder vi assessmentmetoder i våra rekryteringsprocesser för att hjälpa oss att identifiera kandidater med störst sannolikhet att trivas och passa rollen

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Åhléns varuhus är den plats där vi möter kunden och guidar till noga utvalda, prisvärda och hållbara produkter och lösningar för livets alla dagar. Vi vill att våra kunder alltid ska känna sig välkomna hos oss, känna att det är enkelt att handla, känna sig inspirerade och kunna lita på oss. Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.


Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej