Inaktiv platsannons

Har du det som krävs för att bli vår nästa IT-säkerhetskonsult? i Göteborg, Borås, Halmstad

Om tjänsten

Är du ett konsultämne med pedagogisk ådra som brinner för att göra det komplexa enkelt? Har du ett sinne för detaljer och samtidigt en förmåga att se helheten? Då är du en ny lagspelare hos oss på Atea! Vi söker nu konsulter med teknisk utbildning och intresse för säkerhet. Som konsult hos Atea kommer du att arbeta med testning, analys och införande av säkerhetshöjande åtgärder för våra privata kunder, offentliga verksamheter samt myndigheter. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vår arbetsplats präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.  

 

Din roll i laget

I rollen som IT-säkerhetskonsult kommer du att ha löpande kontakt med våra kunder. Du kommer att vara en viktig lagspelare i kundprojekt med fokus på test/analys och du är noga med att leverera enligt uppsatta projektplaner. Du jobbar även med säkerhetshöjande åtgärder och rådgivning. Du kommer att arbeta tillsammans med Ateas lösningsarkitekter och säkerhetskonsulter, både lokalt och nationellt.

 

Merparten av din tid kommer du att arbeta med våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att planera och utföra säkerhetstester och analyser samt vara delaktig som rådgivare kring säkerhetslösningar. Du kommer att ingå i ett team med ett antal säkerhetskonsulter samt arbeta tillsammans med andra konsulter inom Atea för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder. Du har god förståelse för hur informationssäkerhet och IT-säkerhet skapas och upprätthålls. Resor förekommer i tjänsten. 

 

 

Vad söker vi hos dig?

Vi tror att Du har relevant utbildning inom IT-säkerhet. Du är intresserad av och har kanske provat på penetrationstester av såväl IT-infrastruktur som webb- och mobilapplikationer. Du är bekant med metoder, termer och begrepp från organisationerna OWASP och CIS. Du har kunskaper i både Windows och Unix-baserade operativsystem. Kunskaper i programmering och systemdrift är meriterande.

 

För att lyckas i tjänsten som IT-säkerhetskonsult bör du ha följande personliga kompetenser: 

  • Vara rådgivande och förtroendeingivande
  • Drivas av utveckling och se förändring som något positivt
  • Du tar personligt ansvar och trivs att arbeta i team 
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan formulera en komplex problemställning på ett enkelt sätt både på svenska och engelska
  • Du kan möta kunden och anpassa budskapet beroende på vem som är mottagare av informationen

 

Följande ser vi som meriterande:

  • Akademisk examen inom it-säkerhet eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet
  • Certifieringar (t.ex. CISSP/ OSCP/ CEH certified ethical hacker)
  • Informationssäkerhet
  • Kryptering
  • Kunskap inom Microsoft och AWS säkerhetsprodukter

 

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

 

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Klas Persson, Ansvarig Säkerhet Region Väst, via klas.persson@atea.se alternativt telefonnummer 0703-883627. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen för alla människor, då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg, Borås, Halmstad
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)