Inaktiv platsannons

Dataanalytiker i Stockholm

Om tjänsten

Är du en problemlösare med stort intresse för analys och data? Tycker du om att samarbeta och vill göra skillnad för verksamheten? Då har du hittat rätt! Inom Atea Hardware Service, AHS, har vi ett ökat fokus på dataanalys och behöver därför bli fler analytiker i teamet. Vi är på en tillväxtresa där du kommer att ha möjlighet att påverka hur vi tillsammans ska växa och utvecklas framåt både som grupp och funktion. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer att tillhöra avdelningen kvalité och verksamhetsutveckling inom AHS som idag består av fem projektledare och en analytiker. Inledningsvis i rollen kommer du att fokusera på att sätta dig in i de befintliga rapporter som används idag inom AHS för att sedan utveckla och förvalta dem över tid. Du kommer att använda dig av verktyg såsom Microsoft Power BI, SSMS, Visual Studio Code, Microsoft Office. I takt med att nya utmaningar uppstår kan det därför också finnas behov av att använda andra verktyg/applikationer.

En del är också att bygga nya rapport och modeller för verksamhetens behov samt bidra till hur vi kan arbeta smartare med vår data. Du kommer att ta emot förslag från slutanvändarna som du kommer att bedöma vad som är möjligt, rimligt och säkert att förbättra. 

Summerat handlar rollen framförallt om att ta in idéer och input från verksamheten för att bygga, förädla och förvalta BI-rapporter och därmed kunna ge intressenter såväl internt som externt, underlag för att fatta datadrivna beslut. 

Vad söker vi hos dig

Den här tjänsten passar dig som har en god social kompetens och trivs att samarbeta med andra eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med rapportbeställarna. Då vi är färska som analysgrupp är ofta problem som uppstår nya. Därför söker vi dig som har en lösningsorienterad och kvantitativ approach när du ställs inför svårigheter. Du har förmågan att bryta ner och analysera problem samt att se sammanhang. Du har ett brett perspektiv på frågor och kan se sakers långsiktiga betydelse. 

Vi ser gärna att du har arbetat med analys tidigare och att du har goda kunskaper inom Microsoft Power BI eller liknande BI-verktyg. Du har en eftergymnasial examen inom ett kvantitativt fält, exempelvis matematik, statistik, datavetenskap eller liknande.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Victoria Lindqvist, Chef Inköp samt Kvalité & Verksamhetsutveckling, via victoria.lindqvist@atea.se. På grund av semesterperiod kan återkopplingen på din ansökan dröja. 

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb)