Inaktiv platsannons

Liseberg Grand Curiosa Hotel söker Head Chef Saluhallen i Göteborg

Om tjänsten

Liseberg Grand Curiosa Hotel söker Head Chef Saluhallen
Liseberg AB

Stig in genom dörrarna till ett magiskt hotell som väcker nyfikenhet och äventyrslust med kuriositeter, knasigheter och märkvärdigheter i varje hörn!

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består idag av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter drygt 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Lagom till Lisebergs 100-årsjubileum 2023 slår portarna upp till Sveriges mest fantasifulla familjehotell, helt olikt allt annat. Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer, tillsammans med vattenvärlden Liseberg Oceana som öppnar 2024, skapa en helt ny plattform för våra gäster, varumärket Liseberg och för nya besöksanledningar till staden Göteborg. Det är nu dags att fokusera på projektets pre-opening-fas samt driftsättning. För Liseberg Grand Curiosa Hotel:s del innebär det att vi behöver utöka den grupp av nyckelspelare som tillsammans bidrar till Lisebergs största satsning någonsin. Nu söker vi dig som vill bidra till att forma gästernas kulinariska resa!

Lär dig mer om Grand Curiosa Hotel och säg "Hej!" till din framtida ledare Jason Alderton...

Nu söker vi en Head Chef till Liseberg Grand Curiosa Hotel som ska ansvara för den operativa driften, förutom magiska bufféer i Saluhallen ansvarar du för matutbudet i två barer samt matupplevelser för grupper- och events. Med stöd av hotellets F&B Manager, som du rapporterar till, sätter du din prägel på restaurangernas inriktning och utbud. Här finns öppna kök och unika miljöer, helt enkelt en arbetsplats som du och ditt köksteam fyller med kreativitet och glädje.

Som Head Chef leder du teamet med mål att skapa en fantastisk upplevelse för våra gäster och kollegor. I pre-openingfasen är du drivande i framtagandet av menykoncept för all matservering inom ditt ansvarsområde. Du är delaktig i rekrytering och utbildningsinsatser, dessutom planerar, förbereder och

färdigställer du den operativa verksamheten inför öppning och i uppstartsskedet. När verksamheten så småningom övergår till mer löpande drift arbetar du med menyutveckling och är delaktig i att leda medarbetarna operativt. Inom ditt ansvarsområde ingår även sedvanliga uppgifter som att hantera köksekonomin, effektivisera och resursplanera verksamheten, och du har arbetsmiljö- och miljöansvar.

Jason beskriver rollen i korthet...

Liseberg Grand Curiosa Hotel i korthet:
457 familjerum, totalt 2200 bäddar
Rutschkana och fungerande karusell från 1923 i lobbyn
En saluhall för magiska bufféer
Två barer med unik tematisering, för barn i alla åldrar 0-100 år
Stort öppet kök på takvåningen med två helt olika restaurangupplevelser
En cocktailbar, en takbar och ett grillkök på takterrassen

Vem är du?
Vi tror att du är en riktig senior i rollen som Head Chef, med minst 10 års erfarenhet från ledande position i ett medelstort till stort kök. Dina tidigare erfarenheter vittnar om bredd och variation inom ditt yrkesområde, där du behärskar både att hantera större bankettbeställningar såväl som att skapa kulinariska höjdpunkter. Även á la carte samt att leda ett större buffékök finns med i din repertoar. Du är välmeriterad inom mat- och dryckesområdet, och värdesätter att få arbeta med våra olika koncept.  Du är en trygg ledare och förebild som gärna har arbetat i uppstartsfas i liknande tjänst, men som också vill jobba långsiktigt och utvecklande när vardagen rullar på. Du kan hantera stora arbetsgrupper där många olika kulturer representeras, och du sprider yrkesstolthet och värme bland dina medarbetare. Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet, ärlighet och tydlighet, samtidigt som du inte tvekar att hjälpa till där det behövs som stöd för dina medarbetare. Vi värdesätter om du har ett brinnande hållbarhetstänk i ditt arbete och bidrar till att Liseberg tar steget mot ökad hållbarhet. Är du en person som ser lösningar snarare än problem, och som gillar struktur, ordning och reda – ja då kan du vara den vi söker!

Liseberg Grand Curiosa Hotel öppnar under våren 2023. Vi vill gärna ha dig med i vårt team redan under hösten 2022 – vi har ju massor av härliga uppgifter att checka av innan det är dags att öppna dörrarna till vår fantasifulla värld! Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor om tjänsten till hotellets F&B Manager Jason Alderton på telefon 0704441946 eller mail jason.alderton@liseberg.se.

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

Vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt, senast den 7 augusti 2022.

Läs gärna mer här:

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej