Datasamordnare till Sweco i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Ta chansen att bli en del av Sweco som har Nordens bredaste kunskap inom väg, järnväg, spårväg och tunnelbana. Var med och utveckla infrastrukturen i Sverige tillsammans med kompetenta medarbetare i en kraftfull organisation med framåtanda. Datasamordnarens roll är idag en självklarhet i våra stora projekt när vi strävar efter en proaktiv projekteringsmiljö som främjar struktur och hög kvalité i våra uppdrag. Därför vill Division Transport stärka organisationen ytterligare med fler kompetenta kollegor inom Datasamordning. Välkommen med din ansökan!

Varför jobba hos oss?
Som datasamordnare hos Sweco kommer du tillhöra affärsenheten Stora projekt inom infrastruktur, transport, väg och anläggning där du tillsammans med dina kollegor kommer planera några av de största och mest intressanta infrastruktursatsningarna i Sverige. Idag arbetar denna del av Sweco mot b.la. Trafikverket med olika järn- och vägprojekt, Stockholm stad i olika stadsutvecklingsprojekt samt SL/TF och många fler.

Som Datasamordnare har du en viktig roll i uppdragsstyrningen i våra projekt och stöttar projektens planerings- och projekteringsprocesser utifrån kundens önskemål och krav. Du har daglig kommunikation inom projekten med projektörer och uppdragsstyrning som involverar aktiva dialoger inom projektet med olika discipliner. Beroende på projektens storlek och omfattning kan du hantera antingen ett eller flera projekt samtidigt.

Du erbjuds:

  • Att bli en del av ett härligt gäng där teamkänslan är stark. Här stöttar och hjälper vi varandra för att nå bästa resultat. Du får ett nära samarbete med många nyfikna, kompetenta och erfarna kollegor i ditt team som tar vara på varandras expertkunskaper och lär av varandra varje dag. Flera av Nordens ledande teknikspecialister finns hos Sweco.
  • En roll där du får möjligheten att arbeta i varierande projekt inom hela infrastrukturfältet och se din kompetens bidra till en hållbar infrastruktur.
  • Möjlighet att vidareutveckla dig inom datasamordning, i olika CAD-verktyg och framåt kunna avancera inom ditt område.

Din framtida roll
I rollen som datasamordnare kommer du att:

  • Vara en del av uppdragsstyrningen i infrastruktur och transportrelaterade projekt.
  • Ha en betydande roll i projekten där du stöttar upp i planerings- och projekteringsprocesserna utifrån kundens önskemål och krav.
  • Du kommer arbeta med att effektivisera och strukturera information i de digitala projekteringsmiljöerna i projekten och se till att struktur hålls i både ditt och andras arbete.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

  • Har ett par års arbetslivserfarenhet av datasamordning, antingen från infrastruktur branschen eller annan bransch.
  • Aktivt arbetat i ett eller flera datasamordningssystem t.ex. Projectwise.
  • Har en god förståelse för olika CAD-verktyg.
  • Talar och skriver flytande engelska då gruppen är internationell samt att kommunikation och dokumentation sker på engelska. Svenska är starkt meriterande.

Vem är du?
För denna roll tror vi att du har ett brinnande intresse för projekteringsmiljön och bara älskar struktur och noggrannhet! Även om rollen till stor del har ett detaljperspektiv tror vi att du har en förmåga att se helheten i ett projekt och är duktig på att samarbeta med olika typer av människor. Vidare är du kontaktsökande och kan leda dig själv och andra i ditt dagliga arbete.

Ansökan 
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Johan Appelqvist
Gruppchef, Stora Projekt Stockholm&Öst
Tel: 070- 8164916
Email:

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen