Inaktiv platsannons

Ingenjör / naturvetare inom avfall till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

I samband med den omställning samhället ska göra mot en hållbar framtid är avfallsfrågor hetare än aldrig förr. Förändringstakten i branschen är hög. Nya tekniker, regelverk och målsättningar gör att efterfrågan på hjälp av kunniga konsulter är stor. Vill du komma till en verksamhet och grupp där vi har avfallsfrågor högst på dagordningen så tycker vi du ska söka jobb hos oss på Sweco!

Varför jobba hos oss?
Vi är en grupp på elva konsulter som jobbar med avfallsfrågor i hela Västra Götaland, Halland och Värmland. I vår grupp kommer du snabbt få egna uppdrag och ansvarsområden samtidigt som du kommer ha uppbackning av några av de kunnigast experterna inom området! Våra konsulter jobbar med komplicerade frågor både regionalt och nationellt och är det något område du vill utveckla dig inom så finns det goda möjligheter. På Sweco finns det dessutom fler avfallsgrupper i landet och ett dedikerat nätverk för avfallsfrågor.

Vi jobbar med ett brett spektrum inom avfallsområdet, allt från deponier, behandlingstekniker och anläggningar, ÅVC, insamling och kommunal avfallshantering.

Vår grupp är regional och har personal i Göteborg, Halmstad, Jönköping och Varberg. Arbetsort styr du själv och vi har möjlighet att jobba hemifrån, men ses regelbundet i Göteborg.

Din framtida roll
Som konsult inom avfall kan du exempelvis jobba med:

 • Tillståndsansökningar och anmälningar för avfallsanläggningar
 • Strategisk rådgivning och expertstöd
 • Vattenhantering på avfallsanläggningar (dagvatten-, recipient-, och lakvattenfrågor)
 • Deponifrågor
 • Provtagningar och gasmätningar
 • Avfallsklassning
 • Statusrapporter
 • Upphandling
 • Avfallstaxa, avfallsplaner
 • Avfallsutredningar i planeringsskedet
 • Lokaliseringsutredningar

Avfallsområdet är brett och detta är ett axplock av vad vi jobbar med, har du något annat kompetensområde som relaterar till avfall så är det givetvis intressant!

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

 • Minst två års erfarenhet inom avfallsområdet, men gärna mer
 • Eller två års erfarenhet av tillståndsprocesser och ett intresse för avfall

Vem är du?
Det viktigaste för oss är att du brinner för avfallsfrågorna och har en bakgrund som gör att du förstår komplexiteten, den bakomliggande juridiken och våra kunders utmaningar. Vi vill, och kan erbjuda dig med rätt profil en chans att komma till en verksamhet där du kan utvecklas. Det är viktigt att du är en problemlösare och är kommunikativ. Att vara nyfiken är en del av kulturen på Sweco och möjligheten att få jobba med nya människor och uppdrag över tid är något som ska tilltala dig.

Tidigare erfarenhet som konsult inom avfall är självklart meriterande. Har du en bakgrund som miljökonsult med god kunskap om tillståndsprocesser och intresse för avfallsfrågor är det också bra. Du kan också ha en bakgrund inom tillsyn för avfall eller jobbar med avfallsfrågor hos en entreprenör, anläggningsägare eller kommun. Tycker du att du har rätt bakgrund för att förstå frågorna och har ett intresse för avfall så sök!

Vi jobbar mycket med rapporter och texter som ska granskas av myndigheter så att utrycka sig korrekt på svenska i tal och skrift är mycket viktigt.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2022-08-31. Intervjuer sker löpande och tjänster kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. På grund av semesterperiod så kommer vi påbörja återkoppling till sökande och kalla till intervjuer efter den 16e augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej