Inaktiv platsannons

Projektledare inom tillstånd och vindkraft till region nord – flertalet orter i Kiruna

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder att utveckla en miljömässigt hållbar energiförsörjning? Har du erfarenhet av att arbeta med land- eller havsbaserad vindkraft? Vi söker dig som har arbetat med samråd, miljökonsekvensbeskrivningar och delutredningar för tillståndsprövningar för vindkraft.

Varför jobba hos oss?
Sweco arbetar med ett flertal projekt rörande tillståndsprövningar samt uppförande av vindkraftparker på land och till havs. Vi söker nu ytterligare personer med miljöinriktning inom området för att tillsammans med våra erfarna och mycket kompetenta projektledare, tekniska konsulter och experter hjälpa våra kunder att ta fram de handlingar som krävs för tillståndsprocessen och därmed bidra till omställningen av Sveriges energiproduktion. Du kommer att arbeta i kreativa projektgrupper med nationellt fokus tillsammans med våra kunder.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
Tjänsten innefattar bland annat följande:

 • Leda och driva processen att söka de tillstånd som krävs
 • Arbeta med miljökonsekvensbeskrivningar och anmälningar
 • Leda och vara drivande i kontakter med myndigheter, intresseorganisationer och allmänhet
 • Hjälpa våra kunder med strategiska beslut, vara rådgivande och utveckla kundrelationer
 • Leda arbetet med framtagandet av underlag tillsammans med projektgruppen, tekniska experter och kund
 • Följa upp miljökrav i fält
 • Stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

I tjänsten ingår även att omvärldsbevaka samt bearbeta och utveckla vår marknad genom kundbesök och marknadsföring av våra tjänster, till både nya och befintliga kunder.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

 • Har minst 3 års erfarenhet av att arbeta med vindkraft
 • Har erfarenhet av tillståndsprocesser och miljökonsekvensbeskrivningar samt tillhörande handlingar
 • Trivs med och är duktig på att skriva handlingar på svenska
 • Drivs av att arbeta i projekt tillsammans med andra och hitta lösningar

Vidare har du en universitets- eller högskoleutbildning inom miljö, miljöjuridik eller liknande. Kanske arbetar du med vindkraft eller tillståndsprocesser idag, som miljökonsult eller på kommun eller myndighet. Det är viktigt att du innehar B-körkort.

Vem är du?
Som person är du engagerad i jobbet, med en vilja att ta hand om våra kunder såväl som dina kollegor. Du har en förståelse för våra kunders utmaningar och behov. Du tycker om att lösa problem, och är inte rädd för att ta ansvar och prova nytt. Du förstår vikten av att kommunicera och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken, flexibel och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Personlig lämplighet kommer vi att värdera högt i denna rekrytering.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Sista ansökningsdag är 15 augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Möjliga placeringsorter: Som utgångspunkt sker placering vid något av våra kontor i Kiruna, Gällivare, Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Härnösand, eller Östersund.

Publicerad den

24-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kiruna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej