Inaktiv platsannons

Sweco söker en ny utredare/statistiker med intresse sociala frågor till vårt kontor i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du utredare/statistiker och vill jobba med samhällsfrågor som engagerar? Vi behöver förstärka vårt team inom samhällsekonomi och statistisk analys.

Varför jobba hos oss?
Swecos affärsområde för samhällsanalys är idag ett av Sveriges främsta företag inom ekonomisk hållbarhet. Hos oss får du arbeta i en kreativ konsultmiljö med erfarna och kompetenta kollegor, och med engagerande samhällsfrågor.

Vi är rådgivare inom samhällsutveckling, från strategi, analys och planering till utformning. Våra fokusområden är välfärdsfrågor, demografi, kommunal ekonomi, stadsplanering, trafikutformning, regional utveckling och infrastrukturfrågor. Dessa områden påverkar människors vardag och utgör grunden till ett väl fungerande och inkluderande samhälle. Samhällsplaneringen står inför stora utmaningar, med en urbanisering som tilltar och städer som växer. Det innebär utmaningar för både städer och landsbygd. Vi hjälper våra kunder att planera för en hållbar framtid tillsammans.

Din framtida roll
Du kommer att arbeta på vår grupp för samhällsekonomi och statistisk analys. Du kommer till stor del att arbeta med olika uppdrag inom social omsorg med fokus på ekonomiskt bistånd och äldreomsorg. Rollen spänner över allt från att producera månads- och årsstatistik för ekonomiskt bistånd/äldreomsorg, prognos för ekonomiskt bistånd/äldreomsorg och resursfördelningar för ekonomiskt bistånd, personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg samt indikatorer och nyckeltal inom social omsorg.

Du kommer även att arbeta med andra typer av analyser inom olika områden. De frågeställningar vi möter i våra uppdrag spänner över ett brett samhällsutvecklingsfält – exempelvis tillväxtfrågor, bostäder, befolkningsprognoser och demografi, näringslivsutveckling, arbetsmarknad, skola och utbildning samt vård och omsorg. De analys- och statistiktjänster som vi levererar riktar sig till beslutsfattare, främst inom offentlig sektor.

Vi arbetar med ett flertal både stora och små kommuner och med statliga myndigheter som Regeringskansliet. Våra uppdrag är viktiga planeringsinstrument inför strategiska beslut. Våra uppdrag genomförs av våra experter i nära dialog med kund.

Dina erfarenheter
Vi söker en ny kollega som:
– har erfarenhet och är intresserad av frågor som rör social omsorg och specifikt ekonomiskt bistånd.
– har erfarenhet av statistikprogrammet SAS.
– har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor exempelvis som utredare eller statistiker. Det är meriterande om man har arbetat med dessa frågor på tex SCB, SKR eller kommun.
– kan ha arbetat med dessa frågor på annan konsultverksamhet
Andra urvalskriterier är social kompetens, kommunikativ förmåga och samhällsengagemang. Det är viktigt att du tycker om att presentera resultaten både muntligt och skriftligt.

Välkommen med din ansökan! Första intervjun kommer att ske digitalt via Teams.
Sista ansökningsdag 30/6 -2022

Har du frågor är ni välkomna att kontakta:
Elin Levin, 08-613 08 33, elin.levin@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

24-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej