Inaktiv platsannons

Business Intelligence Specialist i Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Växjö, Västerås, Örebro

Om tjänsten

Har du ett affärssinne och trivs med att ha kunddialoger? Brinner du för att skapa värde i organisationer med hjälp av dataanalys? Då kan det här vara tjänsten för dig! Just nu söker vi på Atea region Mitt dig som vill bli en del av vårt regionala team inom Analytics och arbeta som BI-specialist. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Ett av Ateas satsningsområde är Analytics som tillhör affärsområdet Information Management där vår målsättning är att bli ledande. Just nu fokuserar vi i region Mitt på att expandera inom BI med ytterligare en tjänst i form av en specialist. Som regional medarbetare kommer du att stötta samtliga kontor inom regionen vilket kan innebära visst resande i tjänsten. Du kommer att driva området framåt tillsammans med dina BI-kollegor i hela regionen och ha ett nära samarbete med affärsområdeschefen.

I din roll som BI-specialist kommer du jobba konsultativt och verksamhetsnära med att hjälpa våra kunder med analys och verksamhetsstyrning. Det innebär att du kommer att utveckla beslutsstöd med hjälp av Microsoft Power BI, analysera data och arbeta med datalager men även ha nära kunddialoger. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. 

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Med god erfarenhet inom BI är du självgående inom området.

För att lyckas i rollen ska du:
•    Arbetat minst ett par år med BI 
•    Ha goda kunskaper inom Microsoft Power BI, Microsofts molnplattform Azure (Data Factory, Data Lake, Azure SQL, Synapse Analytics), datalager, SSAS och SSIS
•    Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska 

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Richard Forslund, affärsområdeschef Information Management, på richard.forslund@atea.se. På grund av semesterperiod läser jag mejlen sporadisk men jag återkopplar till dig så snart jag har möjlighet. Intervjuer kommer att påbörjas efter sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

 

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Växjö, Västerås, Örebro
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis