Inaktiv platsannons

Lokförare till MTR Pendeltågen i Stockholm

... Till MTR Pendeltågen söker vi nu fler skickliga lokförare med stationeringsort i Stockholm och Södertälje som kommer vara viktiga pusselbitar i vårt uppdrag att leverera...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Till MTR Pendeltågen söker vi nu fler skickliga lokförare med stationeringsort i Stockholm och Södertälje som kommer vara viktiga pusselbitar i vårt uppdrag att leverera en säker, punktlig och effektiv trafik.

Som lokförare hos oss är du ansvarig för att köra tåget på ett säkert och tryggt sätt i enlighet med tidtabell så att våra resenärer kommer fram i tid. I en händelserik och utmanande miljö har du alltid dygnet runt-stöd från våra driftledare på det operativa centret och ett stort team kunniga kollegor att utbyta erfarenheter med.

Du har en central roll i kommunikationen med trafikledning och resenärer, i synnerhet vid trafikstörningar. Tillsammans med tågvärdar och stationsvärdar är du ansiktet utåt mot våra resenärer. Du gör stor skillnad för resenärernas upplevelse av resan genom att du möter resenärer på plattformen, kör tåget på ett mjukt sätt och att du tillsammans med tågvärden informerar resenärerna ombord.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning

Arbeta förebyggande genom att uppmärksamma och rapportera avvikelser och därigenom bidra till ständig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lokförarexamen och har ett giltigt lokförarbevis. Som lokförare på Pendeltågen krävs det att man har en hög säkerhetsmedvetenhet, då säkerheten alltid har högsta prioritet. Vidare söker vi dig som kan agera lugnt och tryggt vid tillfällen då situationen eller trafiken kräver det. Även om man befinner sig ensam i hytten är det viktigt att alltid vara en lagspelare, att samarbeta med tågvärdar, andra lokförare och det operativa centret för att tillsammans ge utmärkt service och en punktlig trafik.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vi gör skillnad i människors vardag

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på .

Välkommen med din ansökan i form av ett CV. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-02-13

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-24
Referensnummer: C92678

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 15

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Mimmi Bunsow Områdeschef Lokförare

    Mail:

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)