Elkraftsingenjör till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi står mitt i en energirevolution där tillförlitlig samt kostnadseffektiv el-överföring och smarta elnät blir allt viktigare för oss och våra kunder. Inom alla marknader som vi är verksamma i är ambitionen att behålla eller uppnå en marknadsledande position. Vi vill nu satsa ytterligare på affärer inom transmission och distribution. Det svenska elnätet står inför stora reinvesteringar och behovet av elkraftsingenjörer är stort. Vi söker därför dig som vill vara en del av vårt gäng och delta i arbetet med framtida lösningar inom alla typer av högspänningsanläggningar, fördelningsstationer samt produktionsanläggningar. Motsvarande situation finns i våra grannländer där vi gemensamt tittar på hur vi kan få ett ännu tätare samarbete inom Sweco.

Varför jobba hos oss?

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att bidra till ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Du kommer att tillhöra en blandad grupp med 17 medarbetare i olika åldrar och erfarenhet på Swecos kontor i Göteborg. Vi jobbar med flera olika uppdrag för ett stort antal kunder. Vi samarbetar med kollegor i hela landet med både samma inriktning som oss och med andra tekniska inriktningar. Som chef värdesätter jag ansvarstagande, samarbete och öppenhet.

Din kommande roll

Du kommer att ingå i en grupp med bred kunskap och erfarenhet av projektering av elkraftsanläggningar. Arbetet sker i en organisation med stort fokus på kompetens och kvalitet i alla våra uppdrag. Arbetet kan komma att bedrivas både på vårt kontor i Göteborg eller på plats hos våra kunder. Du kommer att ha stort inflytande på din personliga utveckling och ges möjlighet att utvecklas i våra uppdrag.

I rollen som elkraftsingenjör kan följande arbetsuppgifter ingå:

  • Förstudier
  • Analysatorn
  • Utredningar
  • Beräkningar
  • Projektering/konstruktion
  • Reläskyddskonfiguration

Vi är mycket starka inom elkraft på orterna Göteborg, Stockholm, Västerås, Uppsala, Malmö och Växjö.

Den vi söker – är det du?

Vi söker seniora elkraftsingenjörer med kompetens inom kontrollutrustning, gärna med ambition att gå mot specialist. Vi tror att din profil innehåller en teknisk utbildning med inriktning elkraft på minst 3 årig högskolenivå eller motsvarande. Är en elkraftsingenjör som tidigare arbetat med hög/mellanspänningsstationer och/eller produktionsanläggningar eller har en bred erfarenhet av elkraftanläggningar inom högspänning. Som person är du engagerad, positiv och tycker om utmaningar. Du trivs med att driva arbetet framåt och komma till avslut. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Är du engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill jobba för ett mer hållbart samhälle? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansökan

Du ansöker online. Din ansökan skall bestå av ett personligt brev och CV skrivet på svenska. Vi kallar löpande till intervjuer, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:

Carl-Johan Elisson, Gruppchef
0734-122655

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen