Inaktiv platsannons

Informationssäkerhet – och dataskyddskonsult till Umeå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du arbeta i ett härligt team med fokus på informationssäkerhet och dataskydd?

Vi fortsätter att växa och söker nu fler relationsskapande och positiva kollegor.

Att jobba på SWECO

Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och som konsult på Sweco gör du skillnad. Vi tror på den positiva kraften i människans nyfikenhet och möjligheterna i teknik och design. För Sweco är det en självklarhet att jobba med hållbarhet och jämställdhet, vilket har bidragit till att vi finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag.

Som konsult på Sweco är du med och formar framtidens smarta, hållbara och robusta samhällen genom att utveckla säkra lösningar till våra kunder inom varierande och spännande verksamheter inom privat och offentlig sektor.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett team med glada och kompetenta kollegor som alltid stöttar varandra. Du blir del av en gemenskap där vi tillsammans i våra relationer till varandra och våra kunder hittar styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet.

Hos oss kan du styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor och då Sweco även finns i andra länder innebär detta att du kommer etablera ett stort kontaktnät och få arbeta med experter inom olika discipliner.

På Sweco har vi kul på jobbet!

Din framtida roll som Informationssäkerhetskonsult på Sweco

Uppdragen inom dataskydd och informationssäkerhet har en stor variation, vi jobbar med uppdrag både inom administrativ säkerhet och teknisk säkerhet. Denna annons riktar sig till dig som vill jobba med den administrativa informationssäkerheten som prioriterat område. 

Vanliga uppdrag hos oss kan vara:

 • Rådgivning gällande informationssäkerhets- och dataskyddskrav vid upphandling av IT-system och IT-tjänster för offentlig och privat verksamhet
 • Rådgivning gällande uppfyllnad av lagstiftningar så som dataskyddsförordningen, NIS och säkerhetsskyddslagen
 • Planera, leda och styra projekt inom våra kunders informationssäkerhetsarbete
 • Genomföra och stödja i workshops för informationsklassningar, GAP-analyser, riskanalyser, kontinuitetsplanering, incidenthantering etc
 • Ta fram, föreslå och etablera styrmodell för informationssäkerhet hos våra kunder
 • Dokumentation och uppföljning.

I och med att Sweco finns representerad över hela Sverige så är tjänstens placering inom Sweco flexibel. Teamet finns lokaliserat över stora delar av Sverige och du kommer således att ha dina närmsta kollegor på distans men samtidigt kollegor kopplade till ditt lokala kontor.

Konsultrollen inom Sweco är fri och flexibel och vi värdesätter detta på Sweco.

Observera att en bakgrundskontroll kommer ske i samband med en anställning på Sweco för denna roll. Säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen kan i anställningen på Sweco komma att ske vid särskilda uppdrag.

Dina erfarenheter

Vi gillar en bredd av kompetenser, och vi tror att du gillar att tillsammans med kunder och kollegor skapa förändringar med olika metodiker inom dataskydd och informationssäkerhet för våra uppdragsgivare runt om i Sverige.

Vi ser att du uppfyller följande krav:

 • 1–2 års erfarenhet av liknande tjänst där du arbetat inom området för informationssäkerhet och/eller dataskydd.
 • Högskoleutbildning inom dataskydd, systemvetenskap, informationssäkerhet juridik eller motsvarande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete enligt MSB’s modell för systematiskt arbetet med informationssäkerhet (Modellförteckning)
 • Erfarenhet av arbete i eller mot offentlig sektor
 • Erfarenhet av arbete med krav inom ISO-27000-serien
 • Erfarenhet av arbete med ITIL
 • Erfarenhet av arbete inom dataskyddsförordningen
 • Arbetslivserfarenhet med inriktning mot Informationssäkerhet och/eller dataskydd, gärna som konsult

Vem är du?

Vi ser att du är affärsmässig, kommunikativ och relationsskapande.

Du är självgående och lösningsfokuserad och med Swecos samlade kompetens i ryggen gillar du att leverera värde hos kunder.

Det kommer läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper som nyfikenhet, ansvarstagande och engagemang, Du har en god planeringsförmåga och är strukturerad i ditt arbete. Dessa är några av de egenskaper som kännetecknar din vardag som medarbetare på Sweco.

Ansökan

Vi hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Då det är semestertider så kommer vi inte att gå igenom ansökningarna innan tidigast 15 augusti.

Publicerad den

28-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej