Uppdragsledare/projektledare för multidisciplinära infrastrukturprojekt till Syd/Väst i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med och leda framtidens infrastruktursatsningar? Missa då inte tillfället att komma till oss på Sweco Transport Infrastructure för att vara med och skapa framtidens transportinfrastruktur! På Sweco skapar vi morgondagens samhälle tillsammans!

Som uppdragsledare på Sweco är du en nyckelperson i vår organisation och har en inflytelserik roll i framstående projekt som du driver tillsammans med ditt uppdragsteam. 

Vi ser gärna sökande med gedigen erfarenhet av ledarskap och infrastrukturprojekt!

Varför jobba hos oss?

Sveriges regering fortsätter satsa stora investeringar på väg- och järnvägsstruktur de kommande 10 åren. Vi ser därför ett stort rekryteringsbehov och erbjuder dig att komma till en trygg och väletablerad arbetsgivare med Nordens bredaste kunskapsbas inom väg, järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering och drift och underhåll av anläggningar. I vår verksamhet projektleder våra erfarna uppdragsledare bl.a. Västlänken, nya stambanor, ombyggnation på Stockholm Central, Getingmidjan, Gävle central-Gävle Västra samt flera delar av Norrbotniabanan.

Sweco erbjuder en flexibel och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till både teknisk och personlig utveckling. Som uppdragsledare hos oss får du möjlighet att leda kompetenta och entusiastiska medarbetare och göra goda affärer. Sweco erbjuder en bred kunskapsbas med många kompetenta medarbetare och kollegor inom en stor mängd teknikområden och vi är stolta över att ha så mycket kompetens samlat under ett och samma tak.

Din framtida roll

Som uppdragsledare på Sweco får du inflytande i ditt projekt från anbudsfasen, genom hela projektet till avslut med ditt uppdragsteam. Du ansvarar för, driver och utvecklar uppdraget i nära samarbete med såväl uppdragsorganisation som kund under uppdragets gång. Till din hjälp har du biträdande uppdragsledare, deluppdragsledare, teknikansvariga och många fler uppdragsresurser. Du kommer att arbeta i stora multidisciplinära infrastrukturprojekt med upp till flera hundra konsulter involverade från olika teknikslag.

En av våra uppdragsledare beskriver ett uppdrag och sina utmaningar så här: 

”Tåg är av naturen långt hållbarare än många andra transportmedel, men det slutar inte där. 50 miljoner resenärer flödar årligen genom Centralen och år 2030 beräknas antalet vara det dubbla. Genom att projektera smart kan vi bidra till energieffektivare lösningar, återvinning av byggmaterial och minskat uttag av jungfruliga råvaror. Vi känner stolthet och engagemang över att vara med och utforma en av Sveriges mest välbesökta och kända platser.”

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har

  • flerårig arbetslivserfarenhet från att leda komplexa infrastrukturprojektprojekt
  • relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning tillsammans med likvärdig erfarenhet förvärvad från yrkeslivet
  • god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande med erfarenhet från att leda projekt/uppdrag inom planskede och systemhandling.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill göra goda affärer, bidra med kundnytta och tycker om att entusiasmera och leda medarbetare i en uppdragsorganisation! Som ledare har du ett helhetsperspektiv och är trygg i ditt ledarskap, van att samarbeta och leda andra ledare och drivs av att kontinuerligt utveckla ditt ledarskap. Du har förmågan att effektivt delegera ansvar och förstår vikten av god kommunikation i både interna och externa relationer. Du delar våra värderingar om hållbarhet, öppenhet och utveckling.

Placering

Du kommer att tillhöra något av våra kontor i Malmö, Varberg, Göteborg eller Karlstad. Som uppdragsledare finns det möjlighet till placering på samtliga kontor inom regionen, och självfallet flexibla möjligheter att delvis arbeta från hemmakontoret också.

Ansökan

Annonsen kommer att vara aktiv till och med den 2 juli 2023. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via e-post, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen