Lösningsarkitekt molnlösningar till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du jobba med hållbar utveckling och samtidigt använda din kompetens i uppdrag som gör nytta på riktigt?

Sweco Digital Services söker nu lösningsarkitekter inom molnlösningar som vill jobba med att göra framtidens städer och samhällen smartare.

Varför jobba hos?
På Sweco Digital Services får du jobba i digital framkant och utvecklas tillsammans med experter som brinner för att skapa ett smartare och hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet och lära av varandra är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för dig som lever våra värdeord nyfikenhet, engagemang och ansvar. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, FME-experter och systemutvecklare. I Stockholm sitter vi tillsammans på Swecos huvudkontor med utsikt över hela Stockholm. Vi har stort utbyte mellan våra kompetensområden, både professionellt och socialt.

Vill du veta mer om vilka vi är se vår film

Din framtida roll
Som lösningsarkitekt inom molnlösningar hos Digital Services kommer du exempelvis att:

 • Tillsammans med kollegor hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet
 • Arbeta med teknik i framkant
 • Designa arkitekturlösningar, samt implementera dessa tillsammans med dina kollegor
 • utveckla kundrelationer och möjlighet att sälja in egna uppdrag
 • ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål

I din roll som lösningsarkitekt kommer du att arbeta nära våra kunder där du blir en central del i att översätta deras behov och utmaningar till designlösningar som är säkra, skalbara och pålitliga. Du arbetar fram digitala strategier tillsammans med våra kunder och kommunicerar med många olika roller inom organisationen. Vi är leverantörsoberoende och skapar lösningar med den lämpligaste tekniken utifrån våra kunders behov med hjälp av vår expertis.

Dina kompetenser
Vi söker dig som:

 • Är väl bekant med exempelvis Microsoft Azure, AWS eller Google Cloud
 • Har dokumenterad erfarenhet av arbete med digitala strategier och att översätta verksamhetskrav till IT-lösningar
 • Har erfarenhet av att arbeta med sökbara datalager exempelvis data warehouses
 • Har jobbat med systemintegrationer
 • Vill jobba som konsult
 • Kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik

 Vi ser det som meriterande, men inte ett krav, om du har erfarenhet av:

 • Certifieringar inom området från någon av de stora molnleverantörerna
 • IT-säkerhet
 • IoT-integrationer

Vem är du?
Som person är du relationsskapande, har lätt för att samarbeta och vill bidra till en positiv arbetskultur. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga som gör det lätt för våra kunder att arbeta med dig. Du är även nyfiken, vill lära dig och dra nytta av ny kunskap och hitta nya affärsmöjligheter. Du brinner för att skapa lösningar som ger våra kunder och samhället bestående värde. Du är även ansvarstagande och strukturerad samt agerar enligt våra affärsetiska riktlinjer. Självklart tar du ansvar för att våra uppdrag håller samma höga kvalitet rakt igenom och strävar efter hållbara lösningar.

Ansökan
Vi hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till alla sökande.

Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen