Uppdragsledare och tekniksamordnare till grupp järnvägssystem – flera orter i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med och påverka Sveriges framtida infrastruktur? Genom att arbeta hos oss kommer du att jobba med några av de mest intressanta och komplexa järnvägsuppdragen i Sverige.

Nu söker vi dig som är, eller vill utvecklas som, uppdragsledare eller tekniksamordnare och brinner för att göra skillnad.

Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss, varje dag är vi med och bidrar till samhällsutvecklingen.

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. I vår affärsenhet Järnväg förenar vi landets vassaste järnvägskonsulter. Vi erbjuder tjänster inom hela kedjan från utredning, analys och planering till projektering, stöd under byggnation samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik samt för Rolling Stock. Vårt mål är att stärka vår ledande position på den svenska järnvägsmarknaden med ett breddat tjänsteutbud, samtidigt som vi växer på den internationella marknaden genom samarbeten med kollegor i andra Sweco-länder.

I rollen som Uppdragsledare kommer du arbeta som ledare för tekniksamordnare, teknikansvariga och projektörer med inriktning på järnväg, spårväg och tunnelbana. Du ansvarar för planering, ekonomi, framdrift och styrning inom uppdrag. Som uppdragsledare får du inflytande i ditt projekt från anbudsfasen och genom hela projektet till avslut.

I rollen som Tekniksamordnare kommer du stödja uppdragsledaren gällande planering och ledning av arbete i uppdrag avseende teknisk samordning och samgranskning av de delar som tillsammans bildar den kompletta produkten. En viktig del av arbetet består av att säkerställa de tekniska förutsättningarna för uppdraget inom området tillsammans med de teknikansvariga.

Du kommer att tillhöra ett team av engagerade och kompetenta uppdragsledare och tekniksamordnare som har som vision att ständigt ligga i framkant med sin tvärvetenskapliga kunskap, vilket är centralt för att knyta samman den komplexa tekniken inom järnvägsinfrastrukturen.

Placeringsort är något av våra kontor i region syd/väst.   

Vem är du?

I rollen som uppdragsledare/tekniksamordnare på Sweco söker vi dig som vill jobba i en bred roll där du får ha fokus på teknik, affärer och utveckling av kollegor.

För att lyckas i rollen uppdragsledare/tekniksamordnare har du goda ledaregenskaper, är drivande och har en god förmåga på att kommunicera. Du har en hög servicenivå såväl internt som externt mot kund samt kan agera affärsmässigt och driva mot tidplan och budget.

Det är viktigt att du är lyhörd, lösningsorienterad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor.

Meriterande är om du har några års erfarenhet som uppdragsledare/projektledare resp. tekniksamordnare inom infrastruktur eller har högskoleutbildning med inriktning mot infrastruktur, transport eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens mest intressanta och komplexa järnvägsuppdragen, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella ledare, tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del. 

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. 

Är du nyfiken, tveka inte och kontakta oss så berättar vi mer! 
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Gruppchef Järnvägvägssystem, Christian Walther

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen