Projektör/projektledare inom transformatorstationer i Uppsala län

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi står inför en energirevolution där tillförlitlig samt kostnadseffektiv elöverföring och smarta elnät blir allt viktigare för oss och våra internationella kunder på Sweco. Inom de marknader vi är verksamma är ambitionen att behålla eller uppnå en marknadsledande position. Nu vill Sweco ta nästa kliv och satsa ytterligare på affärer inom transmission och distribution.

Det svenska elnätet står inför stora reinvesteringar och behovet av projektledare och projektörer är stort. Vi söker därför dig som vill vara en del av vårt gäng och delta i arbetet med framtida lösningar inom transformatorstationer.

Varför jobba hos oss?

Tillsammans med Swecos kompetenta specialister, projektledare, konstruktörer och projektörer kommer du arbeta tätt med våra kunder inom energisektorn. Vi arbetar med primärt med stationsprojekt, allt från konstruktion, projektering och projektledning mot de större elnätsbolagen på beställarsidan och mot entreprenadsidan.

Inom organisationen har vi ca 70 medarbetare med spetskompetens inom transformatorstationer och vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

I din roll som projektledare eller projektör för stationsprojekt ingår att:

  • Leda projekteringsteamet bestående av mek-konstruktörer, kontrollanläggningsingenjörer och elkraftspecialister
  • Samarbeta med olika discipliner inom uppdraget (t.ex. tillstånd, mark, miljö, ledningar)
  • Leda och skriva förstudier samt också förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenader
  • Följa upp tidplaner, budget, framdrift och leveranser
  • Kontakt med kundens projektledare i frågor kring framdrift, tekniska förutsättningar, budget mm

Ledarskapet

Som ledare på Sweco är vi organiserade, affärsfokuserade, teknikintresserade och drivna. Vi inspireras av att göra affärer och se intressanta uppdrag och medarbetare växa. Vi tror på teamwork och att hjälpa varandra framåt. Sweco värnar om ett hållbart arbetsliv och våra roller är att vara en goda ledare som stöttar dig och din utveckling.  Vi tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det. Att just du kan nå oerhört långt om du själv vill.

Dina erfarenheter

Vi tror att du har minst en högskoleingenjörsutbildning inom elkraft. Alternativ kan du via branschrelaterade arbetslivserfarenhet eller utbildningar erhållit motsvarande kunskaper.
Du har fem eller fler års erfarenhet inom transformatorstationsprojekt för spänningsnivå över 70kV och har tidigare arbetat som projektledare, projektör, nätplanerare på beställarsidan eller entreprenadsidan.

Meriterande om du innehar en eller flera av nedanstående:

  • Kunskap inom AB, ABT, ABK, AMA
  • Erfarenhet som projektör eller projektledare på entreprenadsidan
  • Erfarenhet av arbete med förfrågningsunderlag och upphandling av totalentreprenader för transformatorstationer

Vem är du?

Som person är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du tycker om att bygga team och har en prestigelös inställning. Vidare ser vi att du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete på ett välfungerande sätt. Du är samarbetsinriktad, har lätt för att etablera kontakter och ett affärsmässigt sätt. Din personlighet kännetecknas av nyfikenhet, entusiasm och lyhördhet

För att trivas som projektledare på Sweco är det viktigt att vilja driva och utveckla affärsrelationer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet samt ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Stationeringsorter som är aktuella är Mälardalen i närheten av Stockholm, Göteborg, Öresundsregionen, Kronoberg, Norrköping, Ludvika, Gävle, Sundsvall. Andra orter kan vara aktuellt om din profil stämmer.

Ansökan

Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Uppsala län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Ansök nu

Dela jobbannonsen