Inaktiv platsannons

Elkraftsingenjör Transformatorstationer till Västerås

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi står inför en energirevolution där tillförlitlig samt kostnadseffektiv elöverföring och smarta elnät blir allt viktigare för oss och våra internationella kunder på Sweco. Inom de marknader vi är verksamma är ambitionen att behålla eller uppnå en marknadsledande position. Nu vill Sweco ta nästa kliv och satsa ytterligare på affärer inom transmission och distribution.

Det svenska elnätet står inför stora reinvesteringar och behovet av elkraftsingenjörer är stort. Vi söker därför dig som vill vara en del av vårt gäng och delta i arbetet med framtida lösningar inom transformatorstationer.

Varför jobba hos oss? 
Tillsammans med Swecos kompetenta specialister, projektledare, konstruktörer och projektörer kommer du arbeta tätt med våra kunder inom energisektorn. Vi arbetar primärt med stationsprojekt, allt från konstruktion, projektering och projektledning mot de större elnätsbolagen på beställarsidan och mot entreprenadsidan.

Inom organisationen har vi ca 70 medarbetare med spetskompetens inom transformatorstationer och vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
I din roll som elkraftsingenjör ingår att:

– Utföra utredningar, förstudier och förfrågningsunderlag inom elkraftsområdet, primärt transformatorstationer
– Leda eller delta i projekteringsteam bestående av mek-konstruktörer, kontrollanläggningsingenjörer och
  elkraftspecialister
– Samarbeta med olika discipliner inom uppdraget (t.ex. tillstånd, mark, miljö, ledningar)
– Följa upp tidplaner, budget, framdrift och leveranser
– Kontakt med kundens projektledare i frågor kring framdrift, tekniska förutsättningar mm

”Som ledare är jag organiserad, affärsfokuserad, teknikintresserad och driven. Jag inspireras av att göra affärer och se intressanta uppdrag och medarbetare växa. Jag tror på teamwork och att hjälpa varandra framåt. Jag och Sweco värnar om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling.  Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det. Att just du kan nå oerhört långt om du själv vill.” Gruppchef Anders Bad

Den vi söker – är det du?
Vi tror att du har minst en högskoleingenjörsutbildning inom elkraft. Alternativt kan du via branschrelaterad arbetslivserfarenhet eller utbildningar erhållit motsvarande kunskaper.
Du har några års erfarenhet inom elkraftprojekt, meriterande är transformatorstationer för spänningsnivå över 10kV och har tidigare arbetat som projektledare, projektör, nätplanerare på beställarsidan eller entreprenadsidan.

Meriterande om du innehar en eller flera av nedanstående:
– Kunskap inom AB, ABT, ABK, AMA
– Erfarenhet som projektledare på entreprenadsidan
– Erfarenhet av arbete med förfrågningsunderlag och upphandling av totalentreprenader
  förtransformatorstationer

Som person är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du tycker om att bygga team och har en prestigelös inställning. Vidare ser vi att du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete på ett välfungerande sätt. Du är samarbetsinriktad, har lätt för att etablera kontakter och ett affärsmässigt sätt. Din personlighet kännetecknas av nyfikenhet, entusiasm och lyhördhet

För att trivas som projektledare på Sweco är det viktigt att vilja driva och utveckla affärsrelationer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet samt ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Vi ser gärna att du är stationerad i Mälardalen med närhet till Stockholm eller Uppsala.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2023-10-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej