MTRX söker lokförare i Göteborg!

... Vi söker just nu två servicedrivna och ansvarstagande lokförare till vårt gäng i Göteborg!För oss kommer säkerheten alltid först. Som lokförare är du är ytterst ansvarig...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu två servicedrivna och ansvarstagande lokförare till vårt gäng i Göteborg!

För oss kommer säkerheten alltid först. Som lokförare är du är ytterst ansvarig ombord och den som säkerställer att alla rutiner och regler efterföljs. Du har en central roll där du kommunicerar och interagerar med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver därför att du är stresstålig och noggrann samt att du har en ödmjuk inställning till alla du samverkar med.
Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder. Det betyder att hos oss är du en synlig lokförare som ger hög service till våra kunder, ibland också i rollen som cafévärd eller serviceansvarig. Det är viktig att du precis som vi ständig vill utvecklas och hitta nya lösningar och idéer som gör att vi kan förstärka vår position på marknaden. Rekryteringen sker löpande och vi planerar för ny kursstart efter årsskiftet.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och energiförbrukning
Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
Säkerställa att kunden får en positiv reseupplevelse i alla led
Hantera trafiksäkerhetsrelaterade frågor
Rapportera avvikelser och komma med förbättringsförslag

Lite mer praktiskt:
Som lokförare arbetar du oregelbundna tider och ibland sover du över på annan ort.
Det är uniformsplikt och vi lovar att uniformen är både snygg och skön.
Hälsa och välmående är väldigt viktigt då arbetet är fysiskt.
Vi är en rök-, alkohol- och drogfri arbetsplats där slumpmässiga kontroller förekommer.

Förutom härliga kollegor så får du en schysst lön med bra villkor. Du får tjänstepension, semester, friskvårdsbidrag, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra semesterdagar om året när de väljer tåget framför flyget på längre resor.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Hos oss är alla välkomna! Vart du kommer ifrån spelar mindre roll, det viktiga är vart du är på väg. Du behöver dock uppfylla följande kriterier:
Inneha giltigt lokförarbevis, meriterande om du har mer än 2 års lokförarerfarenhet
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Stämmer du in på det som nämnts ovan så tycker vi att du ska söka. Vi är relativt flexibla med när du kan starta din anställning.

Vi är mycket nyfikna på dig så ansök så snart som möjligt, vi intervjuar och tillsätter löpande (vi tar inte emot ansökningar via mejl).

Rollen som lokförare är reglerad av Transportstyrelsen och du kommer att genomgå en hälsoundersökning innan du anställs. Läs gärna mer om vad det innebär på Transportstyrelsens hemsida och hör av dig om du har några frågor.
Nästa steg i processen är att genomföra våra obligatoriska urvalstester, därefter intervjuer, hälsoundersökning, bakgrundskontroll och referenstagning.

Erfarenhet krävs

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-12-16

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-15
Referensnummer: C99683

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Richard Linse PlatschefGöteborg

    Mail:

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen