Inaktiv platsannons

El & Automationsingenjör till Örnsköldsvik

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du utvecklas i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Vi erbjuder dig att bli del av en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister, i en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. 

Vi på Swecos Industrikonsulter söker nu dig som är automationsingenjör. Vill du bidra med dina kunskaper inom automation i våra Industriprojekt? Då kan detta vara nästa steg i din karriär. 

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet.

Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor, men vi ser att din bostadsort är någonstans i närheten av Örnsköldsvik eller Sundsvall. Du rapporterar till gruppchef placerad i Umeå. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet!

Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt. Vi har en komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering samt utformning av el- och instrumentsystem.

Vi är verksamma inom olika branscher såsom Gruv-, Stålindustri, Vatten & Avlopp, Vatten/Värmekraft, Livs & Läkemedel, Kemiindustri, Batteritillverkning, Papper & Massa och Tillverkningsindustri. Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och gruppledare.

Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus och industrier – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Din framtida roll
Som automationsingenjör projekterar du i de riktigt stora och intressanta industriprojekten samt arbetar med den senaste tekniken inom branschen.

Projekten varierar från enstaka automationsprojekt till kompletta leveranser inom samtliga industrisegment. Uppdragen sträcker sig över projektens olika faser – från rådgivning och konceptutformning – till detaljkonstruktion och genomförande samt driftsättning.

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:

  • Förstudier, utredningar, projektering, systemhandlingar, funktionsbeskrivningar.
  • Programmering av PLC/HMI/DCS-system.
  • Elkonstruktion för processutrustning, ställverk.
  • Delta i försäljning som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer.
  • Delta i utveckling av området och verktyg för effektiv engineering.

Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och projektledare!

Dina erfarenheter
Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet som projektör, elkonstruktör eller programmerare av PLC/HMI/DCS-system inom industrin.

I rollen som projektör (och/eller delprojektledare) har du skaffat dig gedigna kunskaper inom bland annat programmering av olika styrsystem från fabrikat som Siemens, ABB, Citect, Wonderware eller liknande.

Du har:

  • Erfarenhet av elkonstruktion i Elprocad, Autocad eller andra på marknaden kända leverantörer.
  • Arbetat med projektering, programmering, elkonstruktion, utcheckning och idrifttagning fram till färdig anläggning.
  • Utbildning till högskoleingenjör, eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Du talar och skriver flytande på svenska och engelska.

Vem är du?
För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du har en väl utvecklad social kompetens – du tycker att mötet med andra människor är både spännande och stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen.

Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du utför samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

Ansökan
Din ansökan skall bestå av ett personligt brev och CV. Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan! 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örnsköldsvik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej