Automationsingenjör ABB 800xA till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Swecos Industri & Energikonsulter erbjuder tekniska lösningar och metoder åt industrisektorn. Tjänsteutbudet är brett och omfattar produktutveckling, produktionsoptimering och investeringsplanering.

Vill du utvecklas i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Vi erbjuder dig att bli del av en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister och en omväxlande, dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Vill du bidra med dina kunskaper inom programmering i våra intressanta industriprojekt? Då kan det här vara nästa steg i din karriär!

Din kommande roll

Vi på Swecos Industrikonsulter i Göteborg söker nu dig som är Automationsingenjör med kompetens inom ABB 800xA. Som automationsingenjör programmerar du PLC/HMI/DCS-system hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och de flesta verktygen inom branschen.

Projekten varierar från enstaka automationsprojekt till kompletta leveranser inom samtliga industrisegment och spänner över projektens olika faser – från rådgivning och konceptutformning – till detaljkonstruktion och genomförande samt driftsättning.

I ditt dagliga arbete kommer du att jobba med:

  • Förstudier, utredningar, support och serviceåtaganden
  • Programmering av PLC/HMI/DCS-system
  • Delta i försäljning som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
  • Delta i utveckling av området och verktyg för effektiv engineering

Vi arbetar med automationslösningar, Industriell IT, Smart Industri mot process-, produktions- och verkstadsindustrier över hela landet. Vi har både bred och djup kompetens i de flesta områden inom el och automation och en komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering samt utformning av el- och automationssystem.

Vi är verksamma inom olika branscher såsom Vatten & Avlopp, Kärnkraft, Livs & Läkemedel, Kemiindustri, Olja & Gas, Papper & Massa och Tillverkningsindustri. Att vi är certifierade systempartners med några av våra viktigaste leverantörer är för oss ett viktigt bevis på vårt expertkunnande.

Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt. Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och projektledare!

Varför jobba hos oss?

Hos oss blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor.

Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus och industrier – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco!

Dina erfarenheter

Vi söker dig med minst 10 års erfarenhet som programmerare av PLC/HMI/DCS-system inom industrin samt flerårig erfarenhet av programmering och systemering av ABB 800xA. Meriterande om du arbetat med säkerhetsapplikationer ABB800xA HI (High Integrity) samt även genomgått ABB:s certifieringar.

Du har arbetat med projektering, programmering, utcheckning och idrifttagning fram till färdig anläggning.

I rollen som programmerare (och/eller delprojektledare) har du skaffat dig gedigna kunskaper inom bl.a. programmering av olika styrsystem från fabrikat Siemens, ABB, Emerson, Citect, Wonderware eller liknande.

Du är utbildad högskoleingenjör och kan tala och skriva flytande på svenska och engelska.

Om dig

För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du är har en väl utvecklad social kompetens och tycker att mötet med andra människor är både spännande och stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen. Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor.

Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

Ansökan

Du ansöker med CV och personligt brev via vår hemsida. Vi kallar till intervju och rekryterar löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Vill du höra mer om tjänsterna och hur vi arbetar i grupperna? Välkommen att kontakta Stefan Ottosson.

Telefon: 072 535 46 26

Mail: stefan.ottosson@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information: www.swecogroup.com

#LI-RT

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen