Studentmedarbetare inom Exploatering och Lantmäteri i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Har du precis påbörjat ditt sista år på din civilingenjörsutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, fastighetsjuridik och lantmäteri och är intresserad av att smygstarta din professionella karriär på ett av Sveriges största teknikkonsultbolag? Swecos projektledarkonsulter i Stockholm söker nu en ambitiös och driven studentmedarbetare med intresse för exploaterings- och lantmäterifrågor som vill jobba extra vid sidan av pågående studier.  

Varför jobba hos oss?

I vår grupp Exploatering & Lantmäteri på Sweco får du möjligheten att jobba tillsammans med 11 specialister, projektledare och lantmätare som arbetar inom olika samhällsbyggnadsprojekt, med uppdrag åt bl.a. kommuner, SL, Trafikverket och privata fastighetsutvecklare. Våra uppdrag innebär ofta att vi arbetar med projektledning och exploateringsrådgivning i detaljplanefasen, rådgivning i samband med fastighetsbildning och stöd i fastighetsutvecklingsfrågor samt markförhandling och markåtkomst för ny infrastruktur. Vi arbetar även tillsammans med våra övriga Sweco-kollegor i några av Sveriges största infrastrukturprojekt, exempelvis som fastighetsrättsligt stöd i projekteringsuppdraget för nya tunnelbanan. Gruppen består idag av en blandning av både juniora och seniora medarbetare med olika bakgrund och intressen, vilket bidrar till en trygg och dynamisk kultur.

Din framtida roll

Som studentmedarbetare på Sweco har du möjlighet att tillsammans med våra projektledande konsulter arbeta i många olika slags roller i exploaterings- och lantmäteriuppdrag åt både offentliga och privata kunder. I din roll förväntas du bidra med din expertis tillsammans med kollegor i våra kunders projekt. De huvudsakliga arbetsuppgifter som du som medarbetare i gruppen Exploatering och Lantmäteri kommer att ha möjlighet att jobba med är:

  • Projektledning av exploateringsprojekt i detaljplanefasen
  • Förhandling och framtagande av fastighetsrättsliga avtal, så som marköverlåtelse- och exploateringsavtal
  • Markförhandling och markåtkomst i infrastrukturprojekt
  • Rådgivning i fastighetsbildningsuppdrag
  • Markförvaltning och framtagande av arrende- och nyttjanderättsavtal
  • Rådgivning åt privata kunder i markanvisnings- och detaljplaneskede

Tjänsten är en timanställning med placering på Swecos huvudkontor i Stockholm till och med den 2023-06-30, alternativt enligt överenskommelse. Avsikten med tjänsten är att under hösten 2022 samt våren 2023 vid behov bidra med din kompetens som avlastning och i samarbete med våra projektledare i befintliga uppdrag. Vår förhoppning är även att du vill skriva ditt examensarbete med oss som samarbetspartner under våren 2023.

Vem är du?

Vi söker dig som påbörjat ditt sista år på din civilingenjörsutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, fastighetsjuridik och lantmäteri på någon av landets högskolor. Som person är du:

  • Engagerad i ditt arbete med ett genuint intresse för samhällsbyggnadsfrågor
  • Strukturerad med förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete
  • Kommunikativ och samarbetsvillig
  • Affärsinriktad och har lätt för att etablera personkontakter

Framgångsfaktorer

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att naturligt kunna engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar, att vilja göra affärer och vara bekväm med att möta nya människor. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen