Inaktiv platsannons

Intresseanmälan – Konsult till Digital Services i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du jobba med hållbar utveckling och använda din kompetens i uppdrag som gör nytta på riktigt? 

De kompetenser vi särskilt efterfrågar är publicerade som egna annonser, men vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med rätt personer och rekryterar löpande. Hittar du inte en annons som passar dig är du alltid välkommen att skicka in en intresseanmälan om du tror att det här är arbetsplatsen för dig! 

Varför jobba hos oss?
På Sweco Digital Services får du jobba i digital framkant och utvecklas tillsammans med experter som brinner för att skapa ett smartare och hållbart samhälle. Att ha kul tillsammans på jobbet och lära av varandra är viktigt för oss liksom att ha bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för dig som lever våra värdeord – nyfikenhet, engagemang och ansvar. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, FME-experter och systemutvecklare. 

Vill du veta mer om vilka vi är se vår film  

Din framtida roll
Som konsult inom Digital Services kommer du exempelvis att: 

 • Tillsammans med kollegor hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet
 • Utveckla kundrelationer, skapa och sälja in egna uppdrag
 • Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på flera olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål

Vi arbetar vanligtvis inom ett av våra huvudsakliga kompetensområden: 

 • Inom GIS och geodata arbetar du med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata. Vidare kan du arbeta med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. Du är bevandrad i GIS-branschen och har erfarenhet av verktyg som ArcGIS, QGIS och FME. 
 • Inom Systemutveckling jobbar du med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Du får ofta jobba med olika typer av geografiska data och kommer i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer och ArcGIS. 
 • Inom BIM- och informationssamordning jobbar du i bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa och automatisera processer och IT stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering. 
 • Inom Verksamhetsutveckling och ledning arbetar du med affärs- och verksamhetsutveckling med fokus på hållbarhet och affärsnytta. Uppdragen har en stor variation och innefattar bland annat förstudier och verksamhetsanalyser, genomlysning och utveckling av strategier, organisation, förmågor, processer och system samt projektledning och förändringsledning. Vi använder både agila och mer traditionella arbetssätt för att genomföra våra uppdrag och vi strävar efter att välja den metod som skapar de bästa förutsättningarna för en så god och effektiv dialog som möjligt. 

Du kan arbeta i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens. 

Den vi söker – är det du?
Vi söker dig som

 • Vill jobba som konsult
 • Kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom något av våra kompetensområden
 • Antingen är nyutexaminerad eller har flera års erfarenhet
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik

För närvarande söker vi främst erfarna konsulter med befintliga kundkontakter och vana att skapa affärer, men alla är välkomna att skicka in sin intresseanmälan. Hittar vi rätt kandidat kommer vi alltid att överväga en anställning. 
 
Som person är du relationsskapande, har lätt för att samarbeta och vill bidra till en positiv arbetskultur. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga som gör det lätt för våra kunder att arbeta med dig. Du är även nyfiken, vill lära dig och dra nytta av ny kunskap och hitta nya affärsmöjligheter. Du brinner för att skapa lösningar som ger våra kunder och samhället bestående värde. Du är även ansvarstagande och strukturerad samt agerar enligt våra affärsetiska riktlinjer. 

Ansökan
Denna annons är inte knuten till en specifik rekrytering, utan ligger ute under längre tid eftersom vi kontinuerligt söker bra kollegor. Vi ber om överseende med att det under perioder kan dröja en tid innan du får återkoppling. Välkommen med din intresseanmälan! 

Under semestertider kommer återkoppling att ta längre tid än vanligt. 

Publicerad den

06-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej