Inaktiv platsannons

Examensarbete – Vertikal bärförmåga i grova pålar i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Nu söker vi exjobbare till Byggkonstruktion på Sweco! Bättre förståelse och kunskap efterfrågas gällande vad som bestämmer grova pålars bärförmåga. Vertikala grova grävpålar som utförs som stödpålar på berg begränsas av bestämmelser från Trafikverket till maximalt 10 MPa tryckspänning. Det förekommer i projekt som ej bedrivs av Trafikverket att högre lastvärden används. Vilka bestämmelser och riktlinjer finns kring detta. Hur kan en dimensionering av grov grävpåles bärförmåga utföras?

Varför jobba hos oss?
Genom att vara en del av Sweco är du en del av att bidra till ett mer hållbart samhälle. För oss är ditt examensarbete ett utmärkt tillfälle att lära känna dig och få veta mer om dina idéer och din kompetens. För dig är det en möjlighet att uppleva hur det är att arbeta på Sweco.

Syftet med examensarbetet:

  • Få klarhet i vad som gäller i form av normer, riktlinjer och branschpraxis kring dimensionering av grova pålar som utförs som stödpålar.

Din framtida roll:
Som exjobbare hos oss på byggkonstruktion får du chansen att utvecklas inom nedan områden:

  • Litteraturstudier kring vad som finns kring ämnet, i Sverige och utomlands.
  • Intervjuer med geokonstruktörer.
  • Utförande av en beräkning av ett exempelfall på en grov grävpåle och dess bärförmåga.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har intresse för geoteknik och geokonstruktioner. Kan utföras som högskoleingenjör eller som civilingenjör.

Ansökan:
Ansökan gäller endast exjobb och vi tar emot ansökningar tillsvidare. Exjobbet är lokaliserat i Göteborg men alla studenter oavsett ort är välkomna att ansöka. Är ni intresserad? Skicka in ett personligt brev så återkommer vi så snart vi kan.

Publicerad den

22-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis