Inaktiv platsannons

Examensarbete: Horisontella laster i grund i anslutning till befintliga byggnader i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Nu söker vi exjobbare till Byggkonstruktion på Sweco! Vid nybyggnation av höga hus intill befintliga byggnader ställs krav på att kunna bära stora horisontella laster i grunden. Hur kan grundläggning utformas i dessa situationer utan att riskera att skada befintliga byggnaders grundläggningar?

Varför jobba hos oss?
Genom att vara en del av Sweco är du en del av att bidra till ett mer hållbart samhälle. För oss är ditt examensarbete ett utmärkt tillfälle att lära känna dig och få veta mer om dina idéer och din kompetens. För dig är det en möjlighet att uppleva hur det är att arbeta på Sweco.

Hos oss kommer du att få:

  • Ta fram riktlinjer och förslag på olika former av utförande av grundläggning för ny byggnad med stora horisontella laster intill befintliga byggnader.
  • Göra en principiell grundläggningslösning avseende ett eller flera hypotetiska fall.

Din framtida roll:
Som exjobbare hos oss på byggkonstruktion får du chansen att utvecklas inom nedan områden:

  • Litteraturstudier om grundläggningsmetoder.
  • Intervjuer med geokonstruktörer.
  • Utförande av en dimensionering av ett eller flera hypotetiska fall på en grundläggning intill befintlig byggnad.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har intresse för geoteknik och geokonstruktioner. Kan utföras som högskoleingenjör eller civilingenjör.

Ansökan:
Ansökan gäller endast exjobb och vi tar emot ansökningar tillsvidare. Exjobbet är lokaliserat i Göteborg men alla studenter oavsett ort är välkomna att ansöka. Är ni intresserad? Skicka in ett personligt brev så återkommer vi så snart vi kan.

Publicerad den

22-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej