Controller till projekt på Stora projekt, Sweco – mälardalsregionen i Uppsala län

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du redo för nästa utmaning och önskar arbeta som projektcontroller på ett av Sveriges största teknikkonsultbolag med några av de mest intressanta uppdragen inom infrastruktur? Brinner du för att arbeta med siffror, kalkyl- och prognosarbete samt tycker teknikbranschen är intressant? Då kan rollen som projektcontroller vara ditt nästa steg i karriären! Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen, ta chansen att vara en del av resan. Välkommen in med din ansökan!

Varför jobba hos oss?
I en tillvaro där mycket ser annorlunda ut är vårt arbete på Stora projekt konstant, med goda affärer inom både anläggnings- och järnvägsprojekt som drivs på som vanligt. Vi ser ett stort rekryteringsbehov och erbjuder dig att komma till en trygg och väletablerad arbetsgivare där du vill bli en del av vår gemenskap.

Sweco står för en flexibel arbetsplats som verkar för att du i din konsultroll själv ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

I rollen som projektcontroller erbjuds du:
• Möjlighet att arbeta med de största och mest spännande projekteringsuppdragen inom infrastruktur.
• Frihet under ansvar och möjlighet att påverka ditt arbete i de projekt du arbetar med.
• En stimulerande arbetsplats där du får vara delaktig i din egen utveckling och karriär.

Din framtida roll
Som projektcontroller kommer du att ingå i ett controllerteam och arbeta med ekonomistyrning, analysarbete samt stödja projektmedlemmar och uppdragsledare i det ekonomiska och administrativa arbetet. Organisationen består av medarbetare från hela världen. Du ansvarar för ekonomiuppföljningen i de projekt du arbetar med. Dessa projekt kan vara av olika storlek och komplexitet.

Du kommer till exempel arbeta med:
• Analysering av nyckeltal och med att skapa verktyg och rutiner för att underlätta styrning och uppföljning i projektet.
• Fakturering, kostnadsuppföljning och prognosarbete.
• Att skapa och redovisa månadsrapporter.

Som konsult hos oss har du:
• Ett ansvar för ditt eget arbete när det gäller affärsmässighet, kvalitet, tidshållning, leverans och resursplanering.
• Ett ansvar att utveckla ditt interna nätverk och dina kundrelationer.

Ledarskapet
”Jag tror på ett coachande ledarskap som ger dig självständighet och stor möjlighet att påverka din egen vardag och utveckling hos oss. Jag vill att du ska ha intressanta och utmanande uppdrag där du kan nå dina mål och att vi har roligt under tiden. Jag är själv controller och har stor förståelse för de utmaningar du möter i ditt dagliga arbete.” – Mikael Hedberg, Gruppchef Stora Projekt

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:
• Har en universitetsutbildning inom ekonomi eller teknik.
• Har 3-5 års erfarenhet av att arbeta med ekonomi i projektform, det är meriterande om erfarenheten kommer från skarpa projekt i arbetslivet.
• Är flytande i tal och skrift i svenska och engelska då båda språken används dagligen på företaget.
• Har mycket goda kunskaper i Microsoft Office, främst Excel.
• Har ett intresse för teknikbranschen.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas och trivas i rollen behöver du vara strukturerad, analytisk, initiativtagande och kommunikativ. Du kan snabbt ställa om från detaljfokus till att se helheten. Du är öppen och entusiastisk och du driver saker från idé till målgång – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder –du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

Ansökan
• Start: Omgående
• Omfattning: Heltid tillsvidare

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna sker löpande och så länge annonsen ligger ute söker vi efter personer för aktuell tjänst, vänta inte med att söka! Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Placering
Vi söker nu efter en projektcontroller i hela mälardalsregionen och hos oss kallar vi denna region ”Sthlm/Öst”. Som projektcontroller finns det möjlighet till placering på samtliga kontor inom regionen.

Kontakt
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta tillsättande gruppchef Mikael Hedberg, 073-251 58 95, mikael.hedberg@sweco.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Uppsala län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Ansök nu

Dela jobbannonsen